Startap aktivnosti

X2.0 objavljuje svoj treći otvoreni poziv za HealthTech i BioTech startape!

ICT HubAutor: ICT Hub


X2.0 pokreće svoj treći otvoreni poziv za startape u oblasti HealthTech i BioTech, koji će biti otvoren od 04. jula do 05. septembra za podnošenje prijava. 

Sa ukupnim finansiranjem od 1,5 miliona evra, X2.0 traži deset izuzetnih startapa koji će proći kroz petomesečni program razvoja. Ovaj projekat nudi svakom odabranom startapu 30.000 evra u vaučerima za inovacije, kao i priliku da dobiju usluge skaliranja i mentorstvo sa nekim od preko  preko 100 Impact Builder-a, eksternih pružaoca usluga.

Pored podrške Impact Builders-a, izabrani startapi će imati koristi od saradnje sa perspektivnim korporacijama. Ovi lideri u industriji aktivno traže talente i inovativna rešenja za ulaganja.

Ovaj otvoreni poziv je orijentisan na startape sa pionirskim rešenjima u oblasti fizičkog i mentalnog zdravlja, uključujući napredak u zdravstvenim strukturama za ljude i životinje. Posebno podstičemo biotehnologije koje direktno doprinose poboljšanju usluga i upravljanju bolestima. Startapi koji nude inovativnu dijagnostiku, uređaje, terapijske usluge ili rešenja za zdravstvene ustanove su pozvani da se prijave.

Da li ste više usmereni  ka dinamičnom i transformativnom svetu BioTech-a?

X2.0 pozdravlja inovatore iz oblasti biologije i inženjeringa koji strastveno rade na razvoju rešenja koja se bore protiv bolesti, otvaraju put novim terapijama i lekovima i pomeraju granice medicinskog polja.

X2.0 poziv za BioTech fokusira se na usklađivanje biologije i inženjeringa, sa ciljem da se unapredi borba protiv bolesti, razvoj  novih lekova, terapija i unapredi oblast medicine. Ohrabrujemo da se prijave startapi koji igraju ključnu ulogu u biofarmaciji, ćelijskoj terapiji, genskoj terapiji i uređivanju genoma, otpornosti na mikrobe, upravljanju bolovima i zavisnostima, razvoju lekova i upravljanju životnim ciklusom, retkim bolestima ili vakcinama i bioodbrani.

Kako do prijave?

Zainteresovani startapi i mala i srednja preduzeća (MSP)  moraju podneti svoje prijave putem F6S platforme. Dostupne su detaljne smernice koje sadrže sve ključne informacije i uslove učešća. Molimo pogledajte odeljak sa često postavljenim pitanjima na veb sajtu za dalju podršku ili nam se obratite direktno: info@x2-0.eu.

Da li ste spremni za sledeći korak?

Prijavite se ovde!


Pridružite nam se na nekom od naših webinara!

Pitching day: 20 Jul ,2023 | 10:00 - 10 Deep-Tech startapa odabranih da učestvuju u prvom programu rasta u domenima Proizvodnje & Cirkularne ekonomije će predstaviti svoje inovativne ideje.