Startap aktivnosti

Otvoren je prvi X2.0 poziv za startape!

ICT HubAutor: ICT Hub


Pokrenut je prvi poziv X2.0 projekta koji je u potrazi za 10 deeptech startapa u domenu proizvodnje i cirkularne ekonomije, čijim potrebama će biti prilagođene usluge programa, obezbeđujući rast i skaliranje njihovih rešenja. Projekat X2.0 ima za cilj da podrži deep-tech startape u njihovom unapređivanju i skaliranju kako bi postali budući tehnološki lideri u Evropi

Projekat će objaviti pet tematskih javnih poziva i to:

  • Proizvodnja & cirkularna ekonomija - poziv je zatvoren.

  • Agritech - poziv je zatvoren.

  • HealthTech & BioTech - poziv je otvoren.

  • Pametni gradovi i održivi razvoj

  • Data & AI

Samo 10 odabranih startapa, u okviru svakog poziva, imaće priliku da učestvuje u ovom konkurentnom i prilagođenom petomesečnom programu dizajniranom za lansiranje, razvoj i skaliranje novih proizvoda, usluga, procesa i integrisanih rešenja.

Projekat će isporučiti ukupno  €1.5M. Svaki odabrani startap će dobiti vaučer od 30.000 evra za inovacije kako bi dostigao sledeći nivo u svom napredovanju, u saradnji sa više od 100 odabranih stručnjaka – takozvanih Impact Builders-a (IB), koji će pružiti prilagođenu podršku i usluge skaliranja.

Kako da se prijavite?

Zainteresovani startapi moraju podneti svoje prijave na F6S platformi. Pre nego što se prijavite, preporučujemo da pažljivo pročitate Smernice koje sadrže sve detalje o tome kako da popunite aplikaciju. Svi predlozi moraju biti na engleskom jeziku i sve prijave podnete putem drugih kanala biće automatski odbijene.

Rok za podnošenje je 16. mart 2023. godine u 17:00 CET.

Možete biti jedan od 10 deep-tech startapa kojima će biti dodeljeno 30.000 evra za skaliranje, povezivanje i stvaranje uticaja!

Prijavite se!

Projekat realizuje međunarodni konzorcijum koji uključuje kompanije iz tri evropske zemlje: Irske (F6S), Španije (Zabala Innovation) i Srbije (ICT Hub).