Startap aktivnosti

X2.0 pokreće drugi po redu otvoreni poziv, sada za AgriTech startape!


Pozivamo  startape koji razvijaju rešenja u AgriTech sektoru da se prijave i dobiju vaučer od 30 hiljada evra.

X2.0 je razvojni program koji finansira EU i koji nastoji da obezbedi skaliranje 50 deep-tech startapa u EU obezbeđivanjem prilagođenih, petomesečnih programa rasta  koji će delovati kao katalizator tehnoloških rešenja spremnih za tržište. 

Projekat će objaviti pet tematskih javnih poziva i to:

  • Proizvodnja & cirkularna ekonomija - Prijave su zatvorene.

  • Agritech - Prijave su zatvorene.

  • HealthTech & BioTech - Prijave su otvorene.

  • Pametni gradovi i održivi razvoj (Q1/2024)

  • Data & AI (Q2/2024)

Samo 10 odabranih startapa, u okviru svakog poziva, imaće priliku da učestvuje u ovom konkurentnom i prilagođenom petomesečnom programu dizajniranom za lansiranje, razvoj i skaliranje novih proizvoda, usluga, procesa i integrisanih rešenja. Projekat će isporučiti ukupno  €1.5M. Svaki odabrani startap će dobiti vaučer od 30.000 evra za inovacije kako bi dostigao sledeći nivo u svom napredovanju, u saradnji sa više od 100 odabranih stručnjaka – takozvanih Impact Builders-a (IB), koji će pružiti prilagođenu podršku i usluge skaliranja.

Drugi otvoreni poziv za  startape pokrenut je prošle nedelje, sa fokusom na AgriTech oblast, X2.0 projekat traži startape koji nude inovativna i visoko - tehnološka rešenja za primenljiva u poljoprivredi.

Imate li rešenje da unapredite agro industriju?

Tražimo inovativna rešenja, kao što su tehnike precizne poljoprivrede (npr. senzori i bespilotne letelice) i napredna analitika i algoritmi za mašinsko učenje, koji pomažu poljoprivrednicima da donose odluke na osnovu informacija.

Kako da se prijavite?

Zainteresovani startapi moraju podneti svoje prijave na F6S platformi. Pre nego što se prijavite, preporučujemo da pažljivo pročitate Smernice koje sadrže sve detalje o tome kako da popunite aplikaciju. Svi predlozi moraju biti na engleskom jeziku i sve prijave podnete putem drugih kanala biće automatski odbijene.

Rok za podnošenje je 6. jun 2023. godine u 17:00 CET.

Možete biti jedan od 10 deep-tech startapa kojima će biti dodeljeno 30.000 evra za skaliranje, povezivanje i stvaranje uticaja!

Prijavite se!

Projekat realizuje međunarodni konzorcijum koji uključuje kompanije iz tri evropske zemlje: Irske (F6S), Španije (Zabala Innovation) i Srbije (ICT Hub).