SatRday Belgrade konferencija

Prva R konferencija u Srbiji – satRday Belgrade će biti održana 27. oktobra u Beogradu

SatRday Belgrade je deo globalne inicijative SatRdays koja je nastala još 2016. godine. Ideja svih SatRday događaja je da svim entuzijastima i postojećim korisnicima programskog jezika R ponudi mogućnost da čuju više o najnovijim trendovima u R svetu. Atmosfera i kvalitet se mogu uporediti sa konferencijama kao što su UseR! i eRum.

SatRday konferencije su do sada održane u Budimpešti, Kejptaunu i Kardifu. Plan za 2018. i 2019. godinu uključuje gradove kao što su Amsterdam, Njukasl, Pariz, Fez, Gdanjsk, Berlin i Bratislava. I naravno, Beograd.

SatRday Belgrade

Prva R konferencija SatRday Belgrade u Beogradu će se održati 27. oktobra ove godine. Za mesto okupljanja odabran je Muzej nauke i tehnike na Dorćolu, Dobračina 51. Muzejski prostor može da primi veliki broj ljudi i pruža dobar komfor svim posetiocima. Tokom SatRday Belgrade ćete moći da pogledate i stalnu postavku Muzeja.

Predavači

Iako zamišljena kao konferencija lokalnog tipa, SatRday Belgrade će takođe ugostiti mnoštvo inostranih predavača.

Keynote predavač će biti Uwe Ligges, profesor na Fakultetu za statistiku Tehničkog univerziteta u Dortmundu. Profesor Ligges je autor većeg broja CRAN paketa i deo je R-Core tima koji se bavi razvojem programskog jezika R.

Među predavačima koji su potvrdili svoje učešće nalaze se Colin Fay (ThinkR, Francuska), Marcin Kosinski (Gradient Metrics, Poljska) i Peter Laurinec (Tehnički Univerzitet Bratislava, Slovačka).

Ništa manje bitni su Nadica Miljković (Elektrotehnički fakultet) i Sandro Radovanović (Fakultet organizacionih nauka).

Ovu konferenciju organizuje Data Science Srbija.

Karte je moguće kupiti na sajtu SatRday Belgrade. Sve kompanije zainteresovane za kupovinu karata preko fakture mogu da se jave organizatorima putem emaila – satrday@datascience.rs.

Šta radimo

We like exceptional people, projects that can scale to beyond, and mindsets imprinted with technology.

Za dodatne informacije
kontaktiraj nas: