Loading Events

AgTech meetup: “Sinergija IKT i poljoprivrede”

27.05.2019 @ 18:00 - 20:00

U Startit Centru Novi Sad u ponedeljak, 27. maja u 18 časova biće održan AgTech meetup na temu “Sinergija IKT i poljoprivrede”. Meetup će biti fokusiran na primenu bežičnih senzorskih mreža u poljoprivredi, a govorićemo i o preciznoj ishrani biljaka.

U formi panela, diskusiju će moderirati Vesna Radovanović, dipl.hem. zaštite životne sredine, a predavač će biti dr Uroš Pešović, docent Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, Univerziteta u Kragujevcu. On će nam  uvesti u tematiku sa prezentacijom: Primena bežičnih senzorskih mreža u poljoprivredi.

O Preciznoj ishrani biljaka razgovaraćemo sa Borislavom Brunetom, diplomiranim inženjerom poljoprivrede, menadžerom precizne poljoprivrede Timac Agro i samostalni stručni saradnik II primene geoinformacionih tehnologija i sistema u poljoprivredi Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Kao konkretan primer ove sinergije predstavićemo AGRIVI sistem za vođenje poljoprivredne proizvodnje koji omogućava planiranje, nadzor i analizu svih aktivnosti na poljima.

Na koji način su poljoprivrednici iz više od 150 zemalja širom sveta optimizovali obradu zemljišta, setvu, đubrenje i  navodnjavanje na samo par klikova uz pomoć Agrivi sistema za unapređenje svoje proizvodnje, saznaćemo 27. maja od 18h u Startit Centru Novi Sad.

Događaj je finansijski podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i implementiran od strane ICT Hub-a kao deo projekta “Igralište inovacija”. Mesta su ograničena, pa vas molimo da popunite kratku formu u nastavku!

Učešće je besplatno ali je broj mesta ograničen, pa vas molimo da popunite prijavu na LINKU.

Vidimo se u ponedeljak, 27. maja u Novom Sadu!

Šta radimo

We like exceptional people, projects that can scale to beyond, and mindsets imprinted with technology.

Za dodatne informacije
kontaktiraj nas: