Startap aktivnosti

Lansiran je OTP Connect - platforma za saradnju, razvoj i podsticaj inovacija

ICT HubAutor: ICT Hub


Sa ciljem da podstakne razvoj inovativnog okruženja i omogući lakšu interakciju između startapa, tehnološke zajednice i finansijskog sektora, OTP banka je pokrenula OTP Connect – platformu za saradnju, razvoj i podsticaj inovacija.

Program je namenjen startapima sa B2B, B2C ili B2B2C biznis modelom, validiranim MVP i stvarnim korisnicima ali i onima u fazi ideacije koji žele da:

  • Izađu na nova tržišta i steknu nove korisnike
  • Razviju svoju ideju za proizvod uz podršku OTP banke
  • U kokreaciji sa bankom razviju nove proizvode u R&D zoni

Osim prilike da lako predstave i monetarizuju svoje rešenja OTP banci, inovatori dobijaju pristup i velikoj bazi klijenata kojima mogu da plasiraju svoj proizvod, i to ne samo u Srbiji, već na nivou cele OTP Grupe koja posluje na čak 12 tržišta.

Koji programi su dostupni startapima?

Jedan od programa koji je dostupan potencijalnim učesnicima zove se Više od bankarstva i predstavlja kanal za prijavu gotovih startap proizvoda ili rešenja kao odgovor na određeni izazov.

Pored toga, svi koji prijave svoj proizvod kroz Prijavi svoj startup proizvod treba da imaju inovativan proizvod sa B2B, B2C ili B2B2C biznis modelom, tehnološki proizvod koji ima validiran MVP i proizvod koji ima stvarne, a ne testne korisnike.

Program Prijavite rešenja za naš izazov daje svima koji se prijave priliku da učestvuju u rešenju nekog od finansijskih izazova i treba da ispunjavaju sledeće kriterijume: da su tehnološki startap ili inovativna IT kompanija; da iza sebe imaju validiran MVP i stvarne korisnike; da imaju iskustvo u razvoju skalabilnih Saas, B2B ili B2B2C rešenja.

Postanite deo R&D pool-a je program u kojem svi prijavljeni postaju kvalifikovani IT vendori OTP Banke i dobijaju pristup internim konkursima za angažman na razvojnim projektima Bankedobijaju priliku da u ko-kreaciji sa OTP bankom razvijaju nove funkcionalnosti digitalnih proizvoda i nova softverska rešenja prilagođena finansijskim tehnologijama; dobijaju mogućnost da elemente rešenja koja razvijaju kao vendor OTP Banke, potom upotrebite za razvoj sopstvenog proizvoda.

Program Naša podrška omogućava pristup jedinstvenom finansijskom akceleratoru na našem tržištu, koji je posvećen savladavanju znanja o finansijama. U okviru programa biće obezbeđen i pristup alatu za procenu prednosti i mana osnivača koji su zainteresovani da dobiju ovaj uvid kako bi osigurali što bolju šansu za uspeh startapa. Svi zainteresovani treba da budu registrovani u poslednje četiri godine, razvijaju personalizovana i inovativna rešenja iz domena podataka, digitalne transformacije i operativne efikasnosti (automatizacija i efikasnost, process mining, digitalizacija) i imaju razvijen MVP/prototip i B2B, B2C ili B2B2C biznis model.

Program je razvijen u saradnji sa ICT Hub-om.

Detaljnije o programu možete naći na OTP Connect zvaničnom sajtu.