Završen prvi ciklus programa ,,Medijski akcelerator’’ u okviru USAID projekta ,,Jačanje okruženja za održivost medija’’

U ponedeljak, 10. septembra završnim događajem predstavljanja projekata završen je prvi ciklus programa Medijske akceleracije u sklopu USAID projekta ,,Jačanje okruženja za održivost medija’’, a koji je sproveo Centar za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija ICT Hub.

Medijski akcelerator je prvi program ove vrste u Srbiji, namenjen kako tradicionalnim medijima koji traže način da izgrade održiv poslovni model u digitalnom okruženju, tako i digitalnim medijima/medijskim inicijativama koji pokušavaju da se uključe i nađu svoje mesto na tržištu.

Kroz tromesečni program akcelaracije prošlo je šest medijskih organizacija za čije je timove bilo obezbeđeno besplatno učešće u programu – Novinska agencija BETA, Nedeljnik Vreme, dnevni list Danas, časopis Nova Ekonomija, BIRN i Istinomer.

Sam program je pokrio teme od razvoja novih ideja i projekata namenjenih novim ili postojećim korisnicima, njihove validacije, do kreiranja jedinstvenih prodajnih predloga i ponalaženja odgovarajućih poslovnih modela.

Finansijsku podršku projektu je pružila Američka agencija za međunarodni razvoj   USAID, a odabrani učesnici medijske akceleracije koji su odgovorili na zahteve programa biće u mogućnosti da konkurišu za finansijska sredstva iz USAID projekta ,,Jačanje okruženja za održivost medija’’.

Šta radimo

We like exceptional people, projects that can scale to beyond, and mindsets imprinted with technology.

Za dodatne informacije
kontaktiraj nas: