Portfolio

Regionalni inovacioni centri

Regionalni inovacioni startap centar Svilajnac

Cilj projekta je da podrži razvoj Regionalnog inovacionog startap centra Svilajnac kao infrastrukturnog centra ekosistema inovacija u tom regionu i njegovo osposobljavanje za ulogu podrške inovacijama u ekonomiji Svilajnca i okoline.

Korisnici projekta su razlilčiti članovi poslovne zajednice (predstavnici malih i srednjih preduzeća i kompanija, poslovna udruženja, privredne komore, filenseri, konsultanti) kao i vanprivredni članovi ekosistema: predstavnici obrazovnog sistema, javne administracije, zdravstva, javnih preduzeća, sektora bezbednosti i šire javnosti i profesionalaca iz bilo koje oblasti koji su zainteresovani za inovacije.

Regionalni inovacioni startup centar je adaptiran i počeo je s radom, potpuno opremljen, i integrisan je u postojeće ekonomske strukture. Sprovedene su brojne aktivnosti koje su jačale kapacitete za upravljanje njegovim funkcionisanjem. Centar podržava i tehnološko preduzetništvo - organizovani su bazični startap i akceleratorski programi. Projekat su realizovali IC Hub i Opština Svilajnac, zadužena za organizaciju na lokalnom nivou. 

Mesto: Svilajnac, Srbija

Regionalni inovacioni startap centar Gornji Milanovac

Projekat je podržao razvoj Regionalnog inovacionog startap centra Gornji Milanovac kao infrastrukturnog centra ekosistema inovacija u tom regionu i njegovo osposobljavanje za ulogu podrške inovacijama u ekonomiji grada i okoline.

Korisnici projekta su bili različiti članovi poslovne zajednice (predstavnici malih i srednjih preduzeća i kompanija, poslovna udruženja, privredne komore, filenseri, konsultanti) kao i vanprivredni članovi ekosistema: predstavnici obrazovnog sistema, javne administracije, zdravstva, javnih preduzeća, sektora bezbednosti i šire javnosti i profesionalci iz bilo koje oblasti, zainteresovani za inovacije. Centar je adaptiran i počeo je s radom, potpuno opremljen. Oformljen je tim potpuno kvalifikovan za funkcionisanje i upravljanje.

Lokalna zajednica je okupljena oko inovacija i podignuta je svest o važnosti inovacija za dugoročnu konkurentnost ekonomije regiona. Prva generacija startapa je prošla kroz osnovni startap program. Projekat su realizovali IC Hub i Opština Gornji Milanovac, zadužena za organizaciju na lokalnom nivou.

Mesto: Gornji Milanovac, Srbija


Ključne informacije:

Donator: Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj, Vlada Repubilke Srbije
Trajanje: 2018 - 2022.
Partneri: Opština Gornji Milanovac i Svilajnac