Portfolio

Projekat "ICT Hub"


ICT Hub je nastao kroz dvogodišnju saradnju USAID-a i dve uspešne srpske kompanije. Cilj je bio identifikacija i unapređenje inovativnih IT koncepata pružanjem tehničke podrške kompanijama i preduzetnicima s potencijalom da razviju svoje ideje u održive projekte.

Aktivnost je bila odgovor na velike potencijale prepoznate kod mladih pojedinaca i talentovanih inženjera softvera, kojima je bila potrebna tehnička podrška i znanje da bi kompletirali svoje projekte i rasli kao preduzetnici.

ICT Hub je stvoren da ponudi startap podršku pojedincima i novoosnovanim malim biznisima sa inovativnim IT idejama. Obezbedili smo zajednički radni prostor, naprednu platformu za razvoj i testiranje, servise podrške, PR za njihove projekte, kvalitetnu tehničku i mentorsku podršku i edukaciju. Neki od glavnih rezultata projekta: regrutovano je prvih 40 preduzetnika na razvojnim projektima sa tržišnim potencijalom; obezbeđeno je više od 40 mentora različitih profila, koji su svakodnevno radili sa korisnicima; korisnici ICT Huba su razvili 18 IT projekata spremnih za tržište. Projekat je realizovao ICT Hub.

Ključne informacije:

Donator: USAID u saradnji sa Orion Telekomom, DNA Communications, Srpskom asocijacijom menadžera i Serbian Private Equity Association
Trajanje: 2013 - 2015.
Partneri: Orion Telekomom, DNA Communications, Srpska asocijacija menadžera, Serbian Private Equity Association
Veb stranica