Loading Events

Sve o finansiranju kroz dodatni vlasnički kapital u Srbiji

16.12.2019 @ 18:00 - 19:30
  • ICT Hub Playground

Razmišljate kako da finansirate razvoj svog biznisa i čuli ste za finansiranje kroz dodatni vlasnički kapital, ali niste u potpunosti sigurni šta je to?

Šta sve obuhvata ova vrsta finansiranja i koja opcija vam najviše odgovara, saznajte na predavanju koje organizujemo u ponedeljak, 16. decembra od 18h u ICT Hub-u. Predavač je Adam Kovač, menadžer za spajanja i akvizicije u kompaniji Ernst & Young, ekspert na temu finansiranja kroz dodatni vlasnički kapital, koji će detaljno da vas uputi u temu i pokuša da rešimo vaše nedoumice.

Dodatni vlasnički kapital ili na engleskom – equity financing, je oblik finanisranja gde  kompanija predaje deo udela u vlasništvu jednom ili većem broju investitora, u zamenu za kapital.  U ovoj situaciji, onaj ko ulaže kapital u kompaniju čini to za procenat vlasništva, a ne po modelu kredita ili pozajmice.

Kako je ovo relativno nov i neiskorišćen model finansiranja u Srbiji, pozvali smo Adama Kovača da demistifikuje proces finansiranja kroz dodatni vlasnički kapital,  kao i da na primeru startapa Playerhunter koji je i sam prošao kroz proces equity finansiranja, objasni kako je to izgledao u praksi i odgovori na sva pitanja publike.

Adam je menadžer u EY sektoru za merdžere i akvizicije, sa 5 godina radnog iskustva. Iako se specijalizuje za IT/Tech, radio je u brojnim industrijama i za kupce i za prodavce kompanija (FMCG, Logistika, Poljoprivreda, Maloprodaja, Bankarstvo). Najskorije je radio na projektu prodaje 3Lateral-a, a pre toga na transakciji od 3 milijarde evra – prodaji SBB/United Grupe.

Događaj organizuje ICT Hub uz saradnju sa USAID-ovim Projektom saradnje za ekonomski razvoj.

Molimo Vas da se za dolazak na događaj prijavite putem ovog LINKA.

Šta radimo

We like exceptional people, projects that can scale to beyond, and mindsets imprinted with technology.

Za dodatne informacije
kontaktiraj nas: