Design Thinking Bootcamp

 

U junu smo ugostili svetskog eksperta za Service Design i Design Thinking Vinćenca di Marija, u okviru Desgin Thinking bootcamp-a, u saradnji sa Vip Mobile. Četrdeset zaposlenih iz Vipa, učestvovalo je na ovom događaju koji je trajao ceo vikend i upoznalo se sa metodologijom Design Thinking-a. Učesnici su došli iz različitih timova, od marketinga do core network tima, a među njima su se našli i zaposleni iz ICT Hub-a, kao dodaci timovima koji će ih dodatno navesti na drugačije razmišljanje i pristup kreiranju inovativnijih proizvoda. U toku ovog intenzivnog trodnevnog treninga, učesnici su imali priliku da iskuse mešavinu različitih predavanja, vežbi i timskog rada, koja će im pomoći da primene principe design thinking-a u svakodnevnom radu.

Jedna od omiljenih Vinćencovih rečenica je: ,,Show me, don’t tell me.’’, pa je kulminacija ovog napornog vikenda, koja se desila u nedelju, rezultirala u sjajnim performansima, umesto prezentacija. Vinćenco je održao i jedan masterclass za naše stanare i prijatelje ICT Hub-a. Na ovaj način smo proslavili prvi rođendan coworking prostora Playground.

Vinćenco di Marija dolazi iz Italije, sa Sicilije, a školovanje je stekao u Italiji i Velikoj Britaniji, i kako sam kaže, ovo mu je bila idealna kombinacija zato što je italijanski dizajn spojio sa engleskim pragmatizmom. Osnovao je kompaniju commonground, čiji je cilj edukacija o metodologiji design thinking-a, kao i dizajniranje usluga za klijente. Pored toga, uključen je u kreiranje mastera Food Innovation Program na Univerzitetu u Bolonji. Sa njim smo razgovarali o raznim temama, počevši od njegovog obrazovanja, design thinking radionica, sve do njegovih planova u bliskoj i daljoj budućnosti. Design Thinking ima potencijal da pomogne kako korporacijama, tako i startapima i frilenserima u kreiranju inovativnijih proizvoda. Ceo intervju sa Vinćencom možete pogledati na linku ispod.

Autor: Aleksandra Jovičić

Šta radimo

We like exceptional people, projects that can scale to beyond, and mindsets imprinted with technology.

Za dodatne informacije
kontaktiraj nas: