Startap aktivnosti

X2.0 otvorio novi poziv za startape iz oblasti pametnih gradova i održivosti

ICT HubAutor: ICT Hub


Otvoren je četvrti poziv X2.0 projekta koji je posvećen visokotehnološkim startapima koji razvijaju rešenja iz oblasti pametnih gradova i održivosti. Ovaj put, projekat X2.0 traži deset izuzetnih startapa koji će se pridružiti njegovom petomesečnom programu razvoja. Uz to, ovaj projekat nudi svakom odabranom startapu 30.000 evra u vaučerima za inovacije, kao i priliku da dobiju usluge skaliranja i mentorstvo sa nekim od preko 200 Impact Builder-a, eksternih pružaoca usluga.

Ovaj otvoreni poziv je orijentisan na startape sa pionirskim rešenjima u oblasti urbane mobilnosti, urbanog planiranja i razvoja, javne sigurnosti, energetske efikasnosti, cirkularne ekonomije, kvaliteta vode i vazduha, upravljanjem otpadom i ublažavanjem klimatskih promena.

Uslovi za prijavu su da je kompanija osnovana u zemlji koja ispunjava uslove za učešće na Horizon Europe i da su joj rešenja zasnovana na visokotehnološkim inovacijama ili značajnim naučnim otkrićima. Projekat realizuje međunarodni konzorcijum sastavljen od F6S iz Irske, Zabala Innovation Spain i ICT Hub iz Srbije.

Poziv je otvoren do 11. decembra 2023 godine.