Vesti

Finsight program - finansijska pismenost je ključna za uspeh startapa


Unapređivanje finansijske pismenosti je ključno za jačanje startapa i poboljšanje njihove sposobnosti donošenja informisanih finansijskih odluka. Utvrđeno je da startapi koji aktivno razvijaju ovu veštinu ostvaruju veći nivo održivosti i konkurentske prednosti. U cilju podrške ovom procesu, OTP Connect predstavlja Finsight, posebno osmišljen finansijski akcelerator za startape.

Finsight, deo programa OTP Connect, pruža startapima jedinstvenu priliku za direktnu komunikaciju, povezivanje i saradnju sa OTP bankom. Osim toga, program omogućava testiranje i implementaciju njihovih rešenja u okviru sistema banke, a takođe pruža i pristup velikoj bazi klijenata banke kojoj mogu plasirati svoja inovativna rešenja.

Ovaj finansijski akcelerator je od suštinskog značaja za startape, pružajući im neophodna znanja i alate za efikasno upravljanje novcem. Finsight program sastoji se od 9 online sesija, individualnih konsultacija i meetupa u Beogradu, fokusirajući se na područja poput podataka, digitalne transformacije i operativne efikasnosti.

Da biste se kvalifikovali za program, potrebno je da vaš startap bude registrovan u poslednje četiri godine i da razvijate personalizovana i inovativna rešenja u domenima podataka, digitalne transformacije i operativne efikasnosti. Takođe, neophodno je da imate razvijen MVP/prototip i B2B, B2C ili B2B2C biznis model.

Rok za prijavu je 24. decembar 2023 godine, a odabrani učesnici će imati besplatan pristup programu. Detalji o prijavi dostupni su na zvaničnom sajtu programa OTP Connect.

OTP Connect program je rezultat saradnje sa ICT Hub-om i pruža podsticajno okruženje za rast i inovacije u bankarskom sektoru.