Portfolio

D-Tour: Unapređenje digitalnih veština za turističke objekte u Srbiji, Bosni i Hercegovini i u Crnoj Gori


Realizovan od strane ICT Huba uz podršku partnera Digitalizuj.me iz Podgorice i JSGuru iz Banja Luke, projekat je imao za cilj da poveća obim poslovanja malih i srednjih preduzeća u turističkom sektoru u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, putem primene infomaciono-komunikacionih tehnologija.

U okviru projekta realizovan je niz aktivnosti kao što su istraživanje tržišta i postojećeg stanja, kada je upotreba digitalnih alata i platformi u turizmu u pitanju, serija od 9 interaktivnih online predavanja na temu upotrebe digitalnih alata u turizmu.

Takođe, u okviru projekta realizovane su 3 online akademije za unapređenje digitalnih veština, gde su iz svake od tri države, po 15 predstavnika iz sektora malih i srednjih turističkih ponuđača imati priliku da uz eminentne eksperte unapredi svoja znanja i samim tim i poslovanje. Po završetku edukativnih aktivnosti, kreirana je publikacija koja je obuhvatila sve projektne aktivnosti kao i informacije naučene iz istraživanja i kroz rad sa MSP.

Mesto: Srbija, Crna Gora, Bosna i HercegovinaKljučne informacije:

Donator: USAID Economic Development, Governance and Enterprise Growth Project (EDGE)
Trajanje: Jul 2020 – Jul 2021.
Partneri: Digitalizuj.me iz Crne Gore i Qlab iz Bosne i Hercegovine