Startap aktivnosti

Startapi dobijaju priliku za brži rast uz A1 Program partnerstva


A1 Srbija je lansirala svoj A1 Program partnerstva, koji ima za cilj podizanje digitalnog iskustva korisnika na viši nivo kroz saradnju sa startapima i mladim tehnološkim firmama u fazi rasta. Ovaj program predstavlja otvoren poziv svim startapima koji žele da skaliraju svoje proizvode uz podršku A1 Srbija.

Pored opšteg poziva koji će stalno biti aktivan, kreiran je poseban tematski poziv namenjen svim mladim tehnološkim firmama koje su usmerene ka inovacijama u oblasti B2B / B2B2C rešenja i koji pruža mogućnost plasiranja digitalnih proizvoda na tržište. 

Odabrane kompanije koje uđu u partnerstvo sa A1 Srbija imaće pristup nizu beneficija, uključujući:

  1. Brži put do većeg broja korisnika
  2. Mentorstvo od strane stručnjaka iz A1
  3. Korišćenje A1 infrastrukture
  4. Pristup poslovnim partnerima i drugim tržištima A1 Grupe

Đorđe Vuksanović, senior direktor za transformacije u A1 Srbija, istakao je da je cilj programa osnaživanje iskustva poslovnih korisnika kroz napredna tehnološka rešenja i usluge koja će unaprediti efikasnost njihovog poslovanja. Takođe je dodao da A1 želi podržati mlade kompanije koje mogu doneti inovacije na tržište i pomoći korisnicima da se prilagode digitalnom dobu.

A1 Srbija traži potencijalna partnerstva u različitim oblastima tehnoloških inovacija, uključujući sajber bezbednost, finansijsku tehnologiju, ESG, poslovnu analitiku, marketing i prodaju proizvoda na tržištu.

Kosta Andrić, izvršni direktor ICT Hub-a uz čiju podršku je Program razvijan, naglasio je da partnerstvo predstavlja ključnu reč za budućnost poslovanja i konkurentnosti, a kroz ovaj program A1 Srbija otvara vrata za saradnju sa startap zajednicom.

Rok za prijavu je otvoren do 20. oktobra, nakon čega će započeti proces selekcije i evaluacije.

Dodatne informacije o A1 Programu partnerstva možete pronaći na A1partnering.rs.

Program je podržala i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).