Vesti

Start Me Up - jedinstveni događaji za edukaciju i povezivanje korporacija i startapa

ICT HubAutor: ICT Hub


Ove jeseni ICT Hub organizuje seriju edukativnih i matchmaking događaja pod nazivom “Start Me Up” namenjenih domaćim korporacijama i startapima. Saradnja korporacija i startapa u cilju ubrzanja inovacija za obe strane i građenja bolje vrednosti za krajnje korisnike je tema popularna globalno, ali i na našem tržištu godinama unazad. Primeri dobrih praksi već postoje, kao i brojne naučene lekcije koje želimo da podelimo sa vama, ali i napravimo mesto na kom možete da upoznate i povežete se sa relevantnim partnerima i to pre svega na strukturiran način. 

Ukoliko ste startup, na ovim događajima ćete imati priliku da upoznate domaće korporacije koje sarađuju ili žele da sarađuju sa startapima, mehanizme na koje to čine, čujete iskustva koja su oblikovala neke od uspešnih saradnji u praksi, upoznate njihove predstavnike i povežete se za potencijalne prilike za saradnju. 

Ukoliko ste korporacija, ovo je mesto za vas gde ćete imati priliku da upoznate domaće startape u različitim fazama razvoja, koji imaju rešenja namenjena kako biznisima, tako i vašim krajnjim korisnicima, upoznate se sa njihovim ponudama, potrebama za saradnju sa velikim poslovnim sistemima i zajednički identifikujete potencijalne sinergetske efekte koje možete da ostvarite. 

Sve ovo za vas želimo da organizujemo kroz vrlo korisne i praktične događaje, na kojima ćemo zaista imati priliku da učimo zajedno i fokusiramo se na ono što je bitno svim učesnicima. 

Svaki od događaja podrazumeva tri celine. Prvi deo događaja je posvećen učenju i razmeni iskustava na kom će naši gosti iz korporativnog i startup sveta podeliti svoja iskustva o uspostavljenim saradnjama i odgovoriti na vaša pitanja. Drugi deo realizuje se kroz unconference format - tematski razgovori kompanija i startapa, dok je treći deo događaja posvećen povezivanju i upoznavanju učesnika koji će biti organizovan kroz seriju brzih sastanaka (speed dating). Takođe vas očekuje i neformalno druženje svih učesnika.

“Start Me Up” podrazumeva seriju od tri događaja koji se održavaju u prostorijama ICT Hub-a, Kralja Milana 10 u periodu od 16h do 19h.

Datumi događaja su:

02. novembar kada je održan prvi događaj koji je okupio preko 80 učesnika iz sveta korporacija i startapa, 22. novembar kada su na drugom događaju okupljeni kako stari, tako i novi učesnici programa. Poslednji događaj ovakvog formata, u ovoj godini, održava se 13. decembra.

O našim gostima koji će biti učesnici svakog od događaja, najavljivaćemo u narednom periodu.

Učešće na svim događajima je besplatno, možete se prijaviti na bilo koji ili na sva tri događaja, ali je potrebno da potvrdite svoj dolazak i učešće na LINKU

PRIJAVITE SE!

“Start Me Up” događaji se realizuju u okviru projekta “Osnaživanje inovacionog ekosistema u Srbiji kroz uspostavljanje jače saradnje između korporacija i startapa” Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Važnost ovih događaja je prepoznata i podržana i od strane našeg višegodišnjeg partnera OTP Banka Srbija.