Startap aktivnosti

Od dev koncepta do optimizacije troškova: Cloud principi za startup biznise


ICT Hub u partnerstvu sa Mainstream- om organizuje interaktivno predavanje za startape


Kako potrošiti manje vremena i resursa na cloudu, a postići više?

O prednostima i novim dimenzijama koje cloud može doneti jednom startup biznisu nije potrebno detaljisati. Ali kada je reč o praktičnoj primeni ove tehnologije, nedoumica i izazova može biti gotovo isto koliko i potencijala. Dobra vest je da koju god strategiju ste odabrali, postoji cloud servis koji može da isprati vaš workload i pomogne da prevaziđete KPI-jeve.

Pridružite nam se na predavanju „Od development koncepta do optimizacije troškova: Upoznajte cloud principe za startup biznise“, koje će se održati u sredu, 29.05. sa početkom u 15h u ICT Hub-u (Kralja Milana 10) koncipiranom kao praktični vodič kroz utilizaciju public cloud-a za ubrzanje rasta i razvoja a smanjenje troškova. 

Šta ćete čuti i naučiti:

  • Upotrebnu vrednost cloud-a u kontekstu različitih develoment koncepata;

  • Savete za postavku i upravljanje cloud infrastrukturom u skladu sa potrebama startapa;

  • Kako izvući maksimum iz startup kredita; najbolje prakse za optimizaciju troškova i upravljanje računima;

  • Šta je cloud cost awareness & control i kako postaviti efikasno praćenje i kontrolu troškova u cloud okruženju, uključujući i pravilno vođenje bilansa, poreze i druge finansijske aspekte;

  • Praktičan use case za optimizovan cloud račun.

Ovo predavanje je prilagođeno startapima koji žele da unaprede svoje poslovanje kroz efikasno korišćenje cloud resursa i optimalno upravljanje troškovima. Edukaciju drže Rastko Vasiljević, senior AWS inžinjer i Danijela Radunović Vasiljević, stručnjak za public cloud consumption u Mainstream-u.


O predavačima 

Rastko Vasiljević

Rastko je Linux system inženjer sa preko 15 godina IT iskustva. Uz duboko poznavanje širokog spektra cloud tehnologija, sa fokusom na Azure, AWS i GCP platforme, kao i najnovijih DevOps praksi, zajedno sa public cloud timom rešava najrazličitije izazove klijenta, od optimizacije cloud troškova preko unapređenja bezbednosti sistema do rešavanja svih tekućih problema.


Danijela Radunović Vasiljević

Prateći stalni rast Cloud tehologija i servisa, Danijela je posvećena dubinskom razumevanju poslovnih potreba i izazova koji vode do efikasne strategije planiranja i upravljanja potrošnjom. Sa višegodišnjim iskustvom u prodaji, različitim Microsoft i AWS sertifikacijama pruža stalnu podršku za rešavanje izazova na Cloud putovanju. Odgovorna je za regionalni vendorski mendžment i razvijanje partnerstva. Posebnu pažnju poklanja FinOps operacijama i trendovima.


O Mainstream-u

Mainstream je ekipa cloud pionira na našim prostorima, koji usavršavaju svoje znanje više od 15 godina. Danas su najveći cloud provajder u Jugoistočnoj Evropi sa multi-cloud eskpertizom, sertifikovanim inženjerima i regionalnim data centar ekosistemom koji pruža fleksibilnost izbora hosting lokacije za pokretanje najkritičnijh sistema i aplikacija.

Prijavite se na LINKU.