Vesti

Dve nove investicije u portfoliju ICT Hube Venture-a


ICT Hub Venture, prvi privatni investicioni fond u Srbiji, završio je još jednu uspešnu godinu sa 2 nove investicije i dodatno razvijenim portfoliom. Portfolio fonda sada sadrži ukupno 8 startapa. Upoznajte ih!

Shootset

Shootset, online platforma za povezivanje fotografa i modela osnovana 2016. godine od strane mladog četvoročlanog tima iz Pančeva, od jula meseca postao je deo užeg ICT Hub ekosistema. Od tada broj korisnika platforme nezaustavljivo raste kako u regionu tako i u Los Anđelesu. SAD gde im se nalazi primarno tržište. Usled tog velikog rasta interesovanje drugih investitora je takođe poraslo. Očekujemo da će 2019. godina biti veoma uspešna godina za ovaj startap.

Daktilograf

Daktilograf je speech-to-text platforma koja je za sada specijalizovana za južnoslovenske jezike koji ne koristi postojeću tehnologiju već je kreirano posebno tehnološko rešenje koje koristeći analizu zvuka može da ispiše tekst sa velikom preciznošću i time nadmašujući sva slična rešenja koja se nalaze na tržištu trenutno. Mladi tim koji je ovo razvio dolazi iz Crne Gore i spreman je da u narednom periodu ovo rešenje prilagodi ruskom i engleskom jeziku što će im omogućiti izlazak na tržišta gde su navedeni jezici u redovnoj upotrebi. Ovakav alat ima veoma široku primenu i u privatnom i u državnom sektoru.

Za pregled našeg celokupnog portfolio posetite naš website!

U novoj 2019. godini očekuje nas mnogo izazova i ambiciozno postavljenih ciljeva koje želimo da ispunimo. Pratite nas na društvenim mrežama ili se pretplatite na naš newsletter kako bi dobijali sve najnovije informacije jer spremamo veoma korisne stvari za preduzetnike i startap zajednicu.

Startup Genome anketa

Još jedna stvar za sve vas, ICT Hub u partnerstvu sa Startup Genome-om iz San Franciska i Digitalnom inicijativom sprovodi anketu domaće startap zajednice! Stoga, ukoliko ste pokrenuli startap ili ste deo jednog od njih značilo bi nam da popunite kratku anketu i pomognete srpskoj startap sceni da postane deo globalnog izveštaja o startapima.