Visa pokrenula prvo globalno takmičenje namenjeno podršci žena preduzetnica

“Visa Everywhere Initiative: Women’s Global Edition” ženama preduzetnicama pruža priliku da svoja vanserijska rešenja predstave na svetskoj sceni

BEOGRAD – 11. mart, 2018 —  Uoči Međunarodnog dana žena, Visa (NYSE: V) je još jednom potvrdila svoju posvećenost podršci ženama, i 7. marta pokrenula prvu “Visa Everywhere Initiative: Women’s Global Edition”. U okviru globalnog programa Visa poziva žene preduzetnice širom sveta da predstave rešenja u kategoriji FinTech-a ili Social Imact-a, i iskoriste mogućnost da osvoje 100,000 dolara. Događaj na kom će biti predstavljene finalistkinje biće održan u nedelji početka FIFA Women’s World Cup France 2019™.

“Više od 163 miliona žena širom sveta pokrenulo je sopstveni biznis u poslednjih pet godina, što čini do 37% aktivne radne snage. Žensko preduzetništvo je u usponu i Visa je posvećena cilju da inspiriše što više žena i pomogne im da, kroz projekte poput Visa Everywhere Initiative, savladaju izazove i iskoriste što više mogućnosti,” rekla je Lynne Biggar, direktorka marketinga i komunikacija kompanije Visa.

Od 2015. godine, u okviru Visa Everywhere Initiative (VEI) predstavljena su mnoga vizionarska rešenja u oblasti privrede i plaćanja u budućnosti.  Program je pokrenut u 75 zemalja, gde je nagrađeno više od 70 startup-ova, kroz novčane nagrade, mentroske programe, kao i otvaranje saradnje sa Visa klijentima i partnerima.  Od ove godine, po prvi put, program se, umesto regionalnog usmerenja, fokusira na FinTech i Social Impact na globalnom nivou, s ciljem da posveti posebnu pažnju milionima žena lidera, i malim i srednjim preduzećima koji su katalizatori promena u biznisu.

Uslov za učešće: sva preduzeća sa najmanje jednom ženom među osnivačima pozvana su da prilože svoja rešenja u oblasti FinTech-a ili Social Impact-a. Brif:

·        Izazov 1 (FinTech): Uključujući specificne sposobnosti vaše kompanije, kako rešenje koje predlažete može da transformiše iskustvo potrošača, kupovine ili plaćanja – na lokalnom, regionalnom i globalnom nivou?

·        Izazov 2 (Social Impact): Kako žene preduzetnice širom sveta svojim primanjima i doprinosom mogu uticati na održivi razvoj društva i jačanje lokalnih/regionalnih ekonomija?

Dodatno o programu:

·        Sa svih strana sveta: Svi učesnici će biti podeljeni u 6 regiona: Severna Amerika, Latinska Amerika, Azija-Pacifik, Evropa (izuzev Francuske), Francuska, Afrika/Bliski istok. Svaki region poslaće po jednu predstavnicu na finale u Parizu.

·        Važni datumi:

o   Prijavljivanje: od 6. marta

o   Poslednji dan za prijave: 14. april

o   Izbor regionalnih finalista- maj

o   Svetsko finale u Francuskoj- 7. jun

·        Aktivnosti za finaliste: Tokom nedelje u kojoj počinje FIFA Women’s World Cup France 2019™, finalistkinje će imati prilike da se upoznaju, razmenjuju iskustva i upoznaju sa globalnom partnerskom mrežom kompanije Visa. Tada će biti održan i centralni događaj- finalni live-pitching koji će odrediti pobednike VEI takmičenja.

·        Uspostavljanje podrške: Da bi nagradila najuticajnija rešenja, Visa je obezbedila 100,000 dolara za svaku od pobednica, mentorstvo eksperata, pristup Visa mreži partnera i klijenata. Pobednice će takođe dobiti karte za otvaranje FIFA Women’s World Cup-a.

·        Globalna kampanja: U cilju podrške Visa Everywhere Initiative: Women’s Global Edition aktuelne Visa pokreće i globalnu marketinšku kampanju “Together as One”. Osam pobednica i finalistkinja prethodnih VEI takmičenja koje predstavljaju regione širom sveta, biće zvezde kampanje s ciljem da inspirišu svoje koleginice i motivišu ih da se prijave na ovogodišnje takmičenje, koje će ih podržati na putu razvoja uspešnog biznisa.

Za više informacija o Visa Everywhere Initiative: Women’s Global Edition, posetite www.visa.com/everywhereinitiativeglobal i informišite se o svim narednim događajima i uslovima programa.

Šta radimo

We like exceptional people, projects that can scale to beyond, and mindsets imprinted with technology.

Za dodatne informacije
kontaktiraj nas: