Prijava za obuke o primeni poreskih podsticaja iz Zakona o porezu na dobit pravnih lica za industriju znanja

Pozivamo vas da se prijavite na jednodnevnu obuku o primeni poreskih podsticaja iz Zakona o porezu na dobit pravnih lica namenjenih industriji znanja koji uključuju podsticaje za ulaganja u inovativne delatnosti i u vezi sa aktivnostima istraživanja i razvoja.

Obuka će se održati u sredu, 6. novembra u trajanju od 9 do 15h u prostorijama ICT Hub-a, na adresi Kralja Milana 10 (ulaz iz Devojačkog parka). Obuka je besplatna i otvorena je za sve zainteresovane koji ispunjavaju dole navedene uslove.

Agendu možete pogledati na ovom LINKU.

Ukoliko ostvarujete neki od navedenih uslova:

  • nameravate da vršite istraživanje i razvoj u Republici Srbiji, ili to već radite,
  • nameravate da komercijalno iskorišćavate intelektualnu svojinu koju ste stvorili (autorsko delo, srodno pravo, patent), ili to već radite,
  • ako ste start-up koji obavlja inovacionu delatnost*, a očekujete ili planirate da privučete druge investitore u narednom periodu, ili ste takvu investiciju već privukli,
  • ako ste investitor koji planira da uloži u start-up koji obavlja inovacionu delatnost, ili ste već uložili u takav start up,
    (*start up društvo koje obavlja inovacionu delatnost je društvo koje je osnovano pre manje od 3 godine, pri čemu društvo obavlja aktivnosti radi stvaranja novih proizvoda, tehnologija, procesa i usluga ili značajno menja postojeće, a u skladu sa potrebama tržišta)

Prijavite se za učešće na adresu strivic@saradnja.rs. Prijava se vrši neformalno putem maila, dostavljanjem sledećih podataka: imena i prezimena učesnika, naziva društva koje predstavljate, i mesta u kojem je društvo registrovano.

Zbog organičenog broja učesnika, molimo da se prijavite što pre. Organizacioni tim zadržava pravo da vašu prijavu odbije ukoliko ne ispunjavate nijedan od navedenih uslova, ili vam prepruči drugi termin obuke ukoliko sva mesta budu popunjena.

USAID Projekat saradnje za ekonomski razvoj (Cooperation for Growth Project) u saradnji sa revizorsko-konsultantskom kućom Deloitte d.o.o. Beograd će u narednom periodu sprovoditi obuke za primenu članova 22g, 25b i 50j Zakona o porezu na dobit pravnih lica. Članom 22g se uvodi mogućnost dvostrukog priznavanja troškova neposredno povezanih sa istraživanjem i razvojem koje obveznik obavlja u Republici. Članom 25b se uvodi posebn poreski tretman prihoda stečenih od intelektualne svojine. Članom 50j se uvodi poreski kredit za investitore koji ulože u inovativna start up društva.

Deloitte poreski stručnjaci sa bogatim iskustvom u ovoj oblasti će sprovesti učesnike kroz uslove propisane za primenu ovih podsticaja, praktične primere i potencijalne izazove koje mogu očekivati u njihovoj primeni. Učesnici će imati na raspolaganju materijale koji detaljno razrađuju strukturu zakonskih odredaba i primere u kojima se one primenjuju.

Šta radimo

We like exceptional people, projects that can scale to beyond, and mindsets imprinted with technology.

Za dodatne informacije
kontaktiraj nas: