Otvoreni podaci za uspešnije poslovanje: Kako da koristim podatke i potencijal otvorenih podataka i unapredim svoje poslovanje?

“Podaci za uspešnije poslovanje” je poludnevni program praktičnih obuka namenjen zaposlenima u mikro, malim i srednjim preduzećima iz Beograda, Subotice i Novog Sada. Cilj programa jeste da osnaži mikro, mala i srednja preduzeća u Srbiji znanjem o otvorenim podacima u Srbiji i osnovnim veštinama analize i obrade podataka koje im mogu pomoći da unaprede svoje poslovanje.

Obuke se sastoje iz sledećih celina:

❖      Šta su to otvoreni podaci i kako i za šta mogu da ih koristim?

❖      Biznis modeli zasnovani na otvorenim podacima – na koje tačno načine otvorene podatke mogu da koristim za razvoj svog poslovanja?

❖      Proces “data transformacije” – kako da moje poslovanje bude zasnovano na saznanjima i procesima koji su zasnovani na podacima?

❖      Alati za analizu i obradu podataka

❖      Praktičan rad sa otvorenim podacima u cilju poboljšanja poslovanja

Pored otvorenih podataka dostupnih na nacionalnom portalu otvorenih podataka (data.gov.rs) i na drugim internet lokacijama, učesnicima će za praktičan rad biti obezbeđeni i ponuđeni i dodatni podaci obezbeđeni od strane organizatora programa.

Događaji se održavaju u okviru Nedelje otvorenih podataka 2019, u sklopu projekta “Otvoreni podaci – otvorene mogućnosti” koji sprovode Program Ujedinjenih nacija za razvoj i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, uz podršku Svetske banke i Fonda za dobru upravu Ujedinjenog Kraljevstva.

Obuke će biti organizovane u Beogradu, Subotici i Nišu, i to:

❖      Beograd – 1. april 2019. godine 11-16 časova, ICT Hub

❖      Subotica – 2. april 2019. godine 11-16 časova, Infostud Hub

❖      Niš – 3. april 2019. godine 11-16 časova, Startap Centar Niš

Informacije o organizatoru i instruktorima

Organizator događaja je kompanija Logikka iz Beograda. Logikka se bavi kreiranjem i implementacijom specijalizovanih rešenja baziranih na mašinskom učenju i veštačkoj inteligenciji koja za cilj imaju unapređenje poslovanja.

Branko Kovač je Data Scientist i partner u kompaniji Logikka. Ima višegodišnje profesionalno iskustvo u oblasti mašinskog učenja i radu sa otvorenim podacima.

Tereza Nanaši ima višegodišnje iskustvo u radu na projektima prikupljanja i obrade podataka na projektima Republičkog zavoda za statistiku. U kompaniji Logikka radi kao analitičar podataka.

Prijave

Učešće na događajima je besplatno, ali je broj učesnika ograničen. Maksimalan broj učesnika u svakom od gradova je 25. Da biste obezbedili učešće na obuci potrebno je da popunite prijavni formular na sledećem linku. Odabrani učesnici biće obavešteni u petak 29. marta.

Napomena: Neophodno je da učesnici sa sobom imaju sopstveni prenosivi računar.

Šta radimo

We like exceptional people, projects that can scale to beyond, and mindsets imprinted with technology.

Za dodatne informacije
kontaktiraj nas: