Najbolje lokalne ideje za globalne promene: Slush takmičenje u Beogradu

Na četvrtom lokalnom Slush takmičenju koje su organizovale Ambasada Finske u Republici Srbiji i Fond za inovacionu delatnost, u uži krug su ušli: DigiKmet (poljoprivreda), innSono (ICT) i Box System (proizvodnja ambalaže). U narednom periodu, finski stručnjaci će među njima izabrati pobednika koji će osvojiti jedinstvenu priliku da učestvuje u programu Helsinki BootCamp i na Slush 2018 konferenciji koji se u Helsinkiju održavaju u novembru i decembru. Na takmičenju je učestvovalo 11 startapa koji razvijaju svoje ideje u oblasti održivih inovacija. Među članovima žirija, našla se i predstavnica ICT Hub-a, Sandra Nešić.

Takmičenje, održano u Naučno-tehnološkom parku „Beograd“, otvorili su Saša Lazović, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Perti Ikonen, ambasador Finske u Republici Srbiji i Ivan Rakonjac, direktor Fonda za inovacionu delatnost.

Slush konferecija, jedna od najvećih te vrste u Evropi, pruža mogućnost startapima da se predstave brojnim investitorima i kompanijama, dok im BootCamp omogućava da unaprede svoje veštine i poslovnu ideju. Prošle godine ova dvodnevna konferencija je okupila 20 hiljada posetilaca iz 130 zemalja, uključujući više od 2.600 startapa i 1.600 investitora. Ove godine konferencija Slush se održava 4. i 5. decembra.

Timovi koji su ušli u uži izbor:

DigiKmet (poljoprivreda) ima prilagodljivo softversko-hardversko rešenje DK BOX koje pomaže u kontroli mikroklime u zatvorenom ili otvorenom okruženju. DK BOX može da kontroliše zalivanje, temperature i kontrolu aditiva. Osnovno rešenje može u potpunosti kontrolisati klimu u jednom stakleniku, ali se lako može nadograditi kako bi se kontrolisala dva, tri ili više plastenika sa različitim biljnim kulturama.

www.digikmet.com

innSono (ICT) razvija integrisano rešenje pametnog audio interfejsa, sposobno da prihvati, lokalizuje i prepozna zvuke iz celokupnog zvučnog prostora od 360 stepeni. Specifične karakteristike novog rešenja omogućavaju prilagođavanje šablona za snimanje, unapređuju kvalitet snimka, omogućavaju detekciju zvuka i prepoznavanje njihovog izvora, kao i konekciju sa pametnim kućnim sistemima.

www.innsono.com

Box System (proizvodnja drvene ambalaže) nudi rešenje WooBox koji je sačinjen od drveta i vune i koristi se za transport svežih namirnica koje zahtevaju određene temperaturne uslove. Na taj način WooBox pretenduje da preuzme značajnu ulogu u procesu dostave hrane (menjajući velika pakovanja od stiropora kojima se hrana dostavlja u restorane, na pijace i velike markete).

www.nomorestyrofoam.org  

Šta radimo

We like exceptional people, projects that can scale to beyond, and mindsets imprinted with technology.

Za dodatne informacije
kontaktiraj nas: