Inovatori, IT preduzetnici i donosioci odluka sa četiri kontinenta na drugom Smart City Festivalu

ICT Hub vas poziva na drugi, besplatan Smart City Festival.

Na Smart City Festivalu 2018 (#SCF2018) koji će se održati u Domu omladine Beogradu od 19. do 21. oktobra imaćete priliku da podelite vaše znanje i interesovanje za buduće projekte u oblasti pametnih gradova sa više od 2000 posetilaca.

Smart City Festival 2018 (#SCF2018)  je projekat Smart City Education Inicijative i Friedrich Naumann fondacije za slobodu koji pruža konkretna znanja u oblasti urbanih inovacija i pametnih gradova zajednici u Beogradu, Srbiji i regionu.

Akteri na polju urbanog razvoja, tehnologije, politike, akademije i biznisa podeliće znanja i umrežavati se tokom tri dana intenzivnog perioda.

Neki od 80 predavača čije ćemo iskustvo moći da čujemo iz prve ruke jesu: Dominik Vajs, čelnik Agencije za pametne gradove grada Beča; gradonačelnik grčkog grada Tríkala gospodin Dimitris Papastergiou; Marko Antonio Martinez, glavni savetnik za urbane inovacije u Senatu Meksika; Džon Zhang, generalni sekretar Međunarodne mreže za transfer tehnologija iz Kine; Dr. Jens Libe ispred Nemačke akademije za urbani razvoj i prostorno planiranje.

Ako biste mogli da posvetite samo jedan dan za Smart City Festival, iskusili biste tek delić atmosfere i umrežavanja. Ipak, uteha za prezauzete preduzetnike je da je subota 20. oktobar u potpunosti posvećena smart cities trendovima iz ugla privrede i IT industrije.

Vodeće tehnološke i telekomunikacione kompanije iz regiona će objasniti kako biznis korisnici, ali i građani mogu iskoristiti trendove u digitalizaciji, IoT tehnologije i 5G mrežu za napredak svojih biznisa i timova. Pričaćemo i o preduslovima za više unicorn kompanija na našem području, kao i koje smart city inovacije se sprovode u više svetskih gradova.

Partneri Smart City Festivala za 2018. godinu su kompanije: MT:S, Tele2 IoT, Philips Personal Wireless Lighting, SerbianTech, Sava events, Spicefactory, WolkAbout, kao i naturalni partneri CocaCola sa brendom Smart water, DonCafe, Burrito Madre i drugi.

Ovaj jedinstven program u regionu podržao je Grad Beograd, Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj SR Nemačke, Ambasada Izraela u Srbiji, kao i preko 60 organizacija civilnog društva.

Publiku ICT Hub-a posebno može obradovati to što u programu učestvuju i prepoznatljiva lica našeg tima: Dušan Vukanović će učestvovati na panelu na kom će biti reči o tome šta je osnova inovacija, Kosta Andrić će održati radionicu na temu ,,Koje zahteve prema investitorima treba da ispune startapi u ranoj fazi”, dok će Đorđe Đorđević, predstaviti program VIP IoT Challenge. I ove godine neizostavan deo Smart City Fesivala jeste događaj Fuckup Nights, koji ICT Hub uspešno organizuje po jedanaesti put.

Na Smart City Festivalu očekuje nas i prateći program: FuckUp Nights – prezentacije vlasnika biznika o neuspesima koji su doveli do uspeha; otvaranje Start JLM takmičenja sa partnerom Health Tech Lab i Ambasadom Izraela u Srbiji, kao i program takmičenja VIP IoT Challenge 2018.

Učešće na svim programima festivala je besplatno, ali je neophodno da se prijavite preko linka: https://www.festival.smartcity.education/prijava i osigurate sebi mesto za sesije kojima ćete prisustvovati.

Vidimo se od 19 do 21. oktobra na Smart City Festivalu u Beogradu.

Šta radimo

We like exceptional people, projects that can scale to beyond, and mindsets imprinted with technology.

Za dodatne informacije
kontaktiraj nas: