Loading Events

Programerski poduhvati bez programiranja

21.05.2019 @ 18:30 - 20:30
  • ICT Hub Playground

Kako Watson Cloud pomaže u ‘krađi zanata’?

Da li biste voleli da “dešifrujete” poslovno znanje sakriveno u podacima iz svojih baza ili sa Interneta? Želite li da ga iskoristite za kreiranje sopstvenog Machine Learning modela za novu i inovativnu aplikaciju, ali se ne razumete dovoljno u statistiku, niti programske jezike kao što su Python, R, Scala?

Čak iako ne baratate Data Science veštinama, imaćete priliku da saznate kako sve to možete uraditi i to u okviru interaktivnog predavanja koje organizujemo 21.maja od 18.30, na adresi Kralja Milana 10 – Playground.

ICT Hub organizuje ovaj događaj u saradnji sa kompanijama IBM i Ingram Micro, a tom prilikom će vas Branko Tadić, rukovodilac IBM Cloud tehničkog tima za jugoistočnu Evropu, provesti kroz konkretan primer, korak po korak, uz korišćenje IBM Watson Studio cloud platforme, ali bez potrebe za znanjem iz oblasti programiranja.

Videćete kako se, krenuvši od slobodno dostupnih podataka vodećeg online loans provajdera, mogu rekonstruisati pravila i kriterijumi koje oni koriste u odobravanju online kredita, ali i kako se na osnovu tih pravila može jednostavno kreirati model koji u konkretnom slučaju može dati odgovor na pitanja da li treba odobriti zahtev za kredit i da li je onda moguće predvideti dalju zarada. Takođe ćete moći da vidite i kako se model može testirati u odnosu na predrasude (AI bias) i kako se iste mogu eliminisati iz modela.

Branko Tadić radi za IBM preko deset godina i sertifikovani je IBM Level 2 ekspert za prodaju. Njegov fokus je poslovni razvoj u okviru portfolija IBM Cloud projekata, što između ostalog uključuje i kognitivne Watson servise. Veoma je uključen u IBM inicijative koje su vezane za IoT, kako kroz teorijsko znanje, tako i kroz demonstrirano praktično iskustvo na projektima iz oblasti industrijske automatizacije.

Programiranje više nije prepreka, zato se vidimo 21.maja od 18.30 – prijavite se popunjavanjem forme na ovom LINKU.

 

Šta radimo

We like exceptional people, projects that can scale to beyond, and mindsets imprinted with technology.

Za dodatne informacije
kontaktiraj nas: