Loading Events

Poslovno odlučivanje uz vizualizaciju i analitiku podataka u realnom vremenu

24.10.2019 @ 16:00 - 17:30
  • ICT Hub Playground

Kako uspešno vizuelno predstaviti rezultate na sastanku? Kako vizuelno prikazati profitabilnost? Kako bez velikog napora naći klijente koji su rizični za odlazak i prekid saradnje? Kom kupcu i u kom trenutku treba ponuditi određeni proizvod?

U doba potrebe za brzim rešenjima, efikasan način vizualizacije podataka omogućava mnogo brže usvajanje i prihvatanje informacija. Na narednom događaju koji organizujemo u saradnji sa kompanijom ASW Inženjering, kao zvaničnim partnerom kompanije Tableau za Srbiju i region, reči će biti o alatima za kvalitetan način prikazivanja informacija.

Na događaju koji će biti održan u četvrtak, 24. oktobra od 16.00h u ICT Hub Playground-u (Kralja Milana 10) biće prikazano na koji sve način funkcionišu alati koje kompanija Tableau pruža svojim korisnicima kao podršku  u donošenju odluka u upravljanju finansijama, prodaji, marketingu i razvoju poslovanja.

Agenda događaja:

· Tableau:

Alex Bougrov, Senior Commercial Territory Manager u kompaniji  Tableau, će  pričati o Tableau digitalizaciji – kako kompanije postaju sve više zavisne od „igre“ sa podacima i kako iskoristiti Tableau u toj igri.

· Controlling, P&L, Cashflow:

Nataša Blagojević, inženjer za implementaciju ASW, predstaviti značajne alate kroz koje je sa Tableau lako pratiti finansije, profitabilnost, novčane tokove i kreirati sistem izveštavanja  za top menadžment.

· Sales and Marketing, Recommender sistemi, Akcije:

Kompanije danas imaju veliki broj kupaca, pogotovo one koje se bave online prodajom. Neophodno je i primeniti algoritme mašinskog učenja, koje konstantno prate (24/7, bez odmora i vikenda) i uče da uviđaju preferencije svih kupaca. Kom klijentu i u kom trenutku treba ponuditi određeni proizvod? Po kojoj ceni čokolada treba da bude na akciji da bi se rasprodale zalihe a ne smanjila zarada? Odgovore na ova pitanja, sa prikazom vizualizacija kreiranih u Tableau, dobićemo u ovom bloku od Danijela Subotića i Filipa Jekića, inženjeri za mašinsko učenje laboratorije ASW.

· Business development, Churn:

U poslednjem segmentu događaja, Danijel i Filip će se potruditi da daju odgovore na sledeća pitanja razvoja poslovanja: Kako kvalitetno, ciljano i jasno pokazati realnost? Kako bez velikog napora naći klijente koji su rizični za napuštanje poslovanja, a uz to dobiti i neki indikator razloga za “churn”?

· Networking

Registracija učesnika je obavezna putem forme, a za sve učesnike na događaju obezbeđen je popust od  20% na Tableau licence. Trial verziju licence moguće je skinuti na stranici ASW.EU.

ASW Inženjering je Srpska firma koja proizvodi kastomizovana softverska rešenja za poslovnu upotrebu. Od početka 2019. godine postaje Tableau partner za Srbiju i Balkanske zemlje te svim zainteresovanima pruža mogućnost direktne kupovine Tableau licenci. Ponosi se sa svoja 62 inženjera i 30 godina iskustva.

Ovaj događaj je finansijski podržan od strane Američka agencija za međunarodni saradnju (USAID) i implementiran od strane ICT Hub-a u okviru projekta „Igralište inovacija“.

Šta radimo

We like exceptional people, projects that can scale to beyond, and mindsets imprinted with technology.

Za dodatne informacije
kontaktiraj nas: