Loading Events

Od nule do jednoroga – šta je potrebno? Iskustva iz Estonije

14.07.2018 @ 18:00 - 20:00
  • ICT Hub Startup

Startup Estonia (http://startupestonia.ee/) dolazi u Srbiju! Pozivamo vas da posetite naš Playground 14.juna od 18h, kako biste čuli sve o veoma živoj estonskoj startap sceni, ali i o tome na koji način je ova mala zemlja uspela da postigne velike stvari u oblasti tehnološkog preduzetništva.

Predstaviće vam se Ragnar Sass (https://ee.linkedin.com/in/ragnarsass), suosnivač jednog od najuspešnijih estonskih startapa, Pipedrive (https://www.pipedrive.com/). Ragnar je od skoro na CEO poziciji u Lift99 (https://www.lift99.co/), ‘co-working’ prostoru u srcu Talina. Lift99 je takođe i uspešan startap i uspeo je da prikupi dva miliona evra za izgradnju ‘skillsharing’ platforme namenjene drugim startap osnivačima, a cilj im je da se globalno prošire. Ragnar će sa nama podeliti svoje viđenje estonskog startap ekosistema, kao i koji su planovi za Lift99 u Estoniji, ali i šire.

Da li ste čuli za estonski startap Taxify (https://taxify.eu/) koji je od kompanije Daimler dobio investiciju u visini od 150 miliona evra, tako postajući 4. finansijski ‘jednorog’ kojeg je proizvela malena Estonija? Maarika Truu (https://ee.linkedin.com/in/maarikasusi), koja je na čelu Startap Estonia, reći će nam šta je to tačno što je omogućilo rast estonske startap scene. Kao već etablirani pripadnik te scene, pored toga što organizuje hakatone sa Garage48 (http://garage48.org/) fondacijom po istočnoevropskog regiji sa ciljem osnaživanja lokalnih startap zajednica, Maarika je i sama radila u startapima, poput već pomenutog Pipedrive, kao i u Clanbeat (https://clanbeat.com/), a sada ulaže veliki trud da učini Estoniju najboljim startap ekosistemom na zemlji.

Ali, ni to nije sve! Priča o estonskom startap viza programu je ostavljena za sam kraj. Estonski startup viza program je pokrenut u januaru 2017. godine i do sada ima preko 500 prijavljenih iz više od 50 zemalja. Merilin Lukk (https://www.linkedin.com/in/merilin-lukk-32227a57/) iz organizacije Startup Estonia će nam reći šta je to što ovaj program čini uspešnim. Sa iskustvom koja je gradila kroz organizaciju hakatona u Estoniji, Ukraijini, Moldaviji, Gruziji i Belorusiji u saradnji sa fondacijom Garage48, Merilin se sada stara o tome da osnivači i pokretači startapa širom sveta mogu da nađu neki sebi svojstven benefit u okviru estonskog startap ekosistema.

Ne propustite priliku da čujete ove priče – mesta su ograničena, pa vas molimo da popunite kratku formu (https://goo.gl/forms/jIatQKjmdZZFsrd12) i vidimo se 14. juna! 🙂

Šta radimo

We like exceptional people, projects that can scale to beyond, and mindsets imprinted with technology.

Za dodatne informacije
kontaktiraj nas: