Loading Events

Napredne tehnologije u poljoprivrednoj proizvodnji

26.06.2018 @ 18:00 - 20:00
  • ICT Hub Startup

Sa željom da u narednom periodu organizujemo niz AgTech skupova, krećemo sa prvim i to panel diskusijom pod nazivom ‘Napredne tehnologije u poljoprivrednoj proizvodnji’ i zato pozivamo sve zainteresovane da dođu u naš Playground, na adresu Kralja Milana 10 i 26. juna od 18h čuju do kakvih se sve tehnoloških inovacija došlo na planu upravljanja navodnjavanjem i đubrenjem.

Među panelistima će se naći prof. dr Slađana Savić, koja kao vanredni profesor radi na Fakultetu za biofarming u Bačkoj Topoli, i koja će uvodno obraćanje imati na temu trendova u poljoprivrednoj proizvodnji i termina ‘smart-farming’, a zatim će praktična iskustva iz ove oblasti podeliti dipl. inž. melioracija Miloš Stojanović iz kompanije Agromarket, kao i dipl. inž. melioracija Uroš Marjanović, koji je na čelu kompanije AquaEco, i oni će ispričati sa čime se sve susreću u svakodnevnim aktivnostima, kao i koje su potrebe, a koja ograničenja proizvođača u Srbiji.

U razgovoru sa moderatorkom diskusije, dr Milenom Marjanović, koja je svojim radom vezana za Institut za zemljište i melioraciju, kao i za Katedru za agrohemiju i fiziologiju biljaka, učesnici panela će pokušati da daju odgovore na pitanja na koji način različite interesne strane imaju koristi od sprege u primeni starih poljoprivrednih metoda i saznanja i novih informaciono-komunikacionih tehnologija, ali i kako ko vidi razvoj ove oblasti u eri digitalizacije. Govoriće se i o tome šta se sve može ponuditi pojedincima, a šta kompanijama koje žele da unaprede svoje bavljenje poljoprivredom i svoje poslovanje u toj sferi, kao i da li postoji adekvatan profit i benefiti koji opravdavaju ulaganja u inovacije.

Ovaj događaj je finansijski podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i implementiran od strane ICT Huba kao deo projekta ‘Igralište inovacija’. Mesta su ograničena, pa vas molimo da popunite kratku formu: https://goo.gl/forms/EZt4qtctyK768nlD3

Vidimo se u utorak! 🙂

Šta radimo

We like exceptional people, projects that can scale to beyond, and mindsets imprinted with technology.

Za dodatne informacije
kontaktiraj nas: