Loading Events

Kako da sistematično umanjimo rizik i neizvesnost novih ideja u korporativnom okruženju

06.03.2019 @ 18:00 - 20:00
  • ICT Hub Corpo Lab

U današnjim uslovima poslovanja kada je životni vek kompanija sve kraći, a potraga za novim izvorima konkurentnosti nikad intenzivnija, biznisi svih veličina i industrija u kojima posluju, rizikuju da postanu zastareli ukoliko ne inoviraju brže i efikasnije. Okruženje je neizvesnije, korisnici zahtevniji, a uticaj savremenih tehnologija nalaže poslovanje u potpuno novim kontekstima u kojima se kompanije nisu nalazile u prošlosti.

Na koji način kreirati rast? Novi motori rasta kompanija se danas stvaraju na potpuno drugačiji način, kroz pristup koji ne uzima za datu nijednu pretpostavku poslovanja. Sve je potrebno preispitivati, testirati i praviti dalje korake u razvoju proizvoda i poslovnih modela na osnovu validiranog učenja.

Tema razvoja novih ideja i kompanijskih projekata koji primenjuju principe pravljenja eksperimenata i testiranja svih pretpostavki razvoja kako bismo umanjili rizik i neizvesnost i napredovali na osnovu naučenog je tema našeg narednog Corporate Innovation Meetup-a, koji će se održati u sredu, 6. marta u 18.00 u ICT Hub-u (Kralja Milana 10, ulaz iz parka Aleksandrov).

Svoja globalna, kao i regionalna iskustva u stvaranju inovacija koje počivanju na primeni pomenutih principa sa nama će podeliti Tatjana Jovanović, direktorka ljudskih resursa i organizacione kulture za jugoistočnu Evropu u kompaniji Philip Morris International i Yulia Smotrova, osnivačica konsultantske kompanije Time to Leap i bivša menadžerka za korporativne inovacije u Philip Morris International za EEMA region u Rusiji (online uključenje), dok će diskusiju moderirati Sandra Nešić, programska direktorka ICT Hub-a.

Zašto su baš Tatjana i Yulia sa nama na ovom meetup-u? Kompanija Philip Morris je oslanjajući se na upravo pomenute principe, globalno usvojila novi način razmišljanja i delovanja i napravila sopstveni okvir razvoja novih ideja pod nazivom FastForward. Od Yulie, kao članice tima koji je radio na njegovom razvoju, imaćete priliku da čujete na koji način je FastForward nastao, na koji način se primenjuje širom tržišta EEMA, dok će Tatjana Jovanović podeliti svoja regionalna iskustva i najbolje prakse u upravljanju inovacijama i osnaživanju inovacione kulture, šta su najveća učenja i poruke za sve nas koji tek počinjemo sa efikasnijim putovanjem razvoja ideja unutar korporativnog okruženja.

Meetup će biti održan na engleskom jeziku, a svoj dolazak je potrebno da potvrdite popunjavanjem prijave na linku.

Šta radimo

We like exceptional people, projects that can scale to beyond, and mindsets imprinted with technology.

Za dodatne informacije
kontaktiraj nas: