Loading Events

JS meetup: Mašinsko učenje (tensorflow.js) i tehnički SEO 101 za JS developere

20.10.2018 @ 18:00 - 20:00

NAPOMENA: Meetup će biti održan na engleskom jeziku, livestream nije obezbeđen.

Zajednica JS Belgrade, najavila je 33. meetup, koji će se održati 20. oktobra, sa početkom u 18 časova, u prostorijama Playground-a. Ovog puta, govornici dolaze iz kompanija Google i IBM i govoriće o mašinskom učenju i tehničkoj SEO optimizaciji za developere, prema sledećem rasporedu:

  1. Mašinsko učenje bez servera pomoću tensorflow.js
  2. Tehnička SEO optimizacija za JavaScript developere

1. Serverless mašinsko učenje bez servera pomoću tensorflow.js, James Thomas [30 minuta]

Kroz ovaj govor, James će pokazati kako se koristi TensorFlow pomoću serverless platformi, sa ciljem ostvarivanja benefita tokom vremena kada je program pokrenut (elastična skalabilnost, niske cene, i bez naplaćivanja pri neaktivnosti), a čiji je zadatak mašinsko učenje u realnom vremenu na cloud-u.

Prisutni će naučiti zašto su platforme bez servera sjajne za mašinsko učenje na cloud-u, razumeti različite pristupe za razvijanje prethodno obučenih modela. Učesnici će, takođe, naučiti kako da postave arhitekturu skalabilnih serverless funkcionalnosti koristeći TensorFlow.

Glavni problemi koji će biti pokriveni prikazuju kako koristiti TensorFlow biblioteke tokom vremena kada je pokrenut serverless program. James će pokriti i savete o tome kako da se unaprede performanse pri cold startu i warm startu, kao i različite metode za pokretanje TF modela pomoću sesija tokom kojih je pokrenut serverless program, uključujući i TensorFlow JS. Ove metode će biti upoređene.

Developeri ne moraju da imaju nikakvog iskustva sa mašinskim učenjem ili cloud serverless platformama. Ovaj govor je primenljiv za sve developere koje interesuje serverless mašinsko učenje, više nego vezanost za jednu platformu.

James Thomas je Developer Advocare u IBM-ovom cloud odeljenju. James je veliki fan svega što je serverless! On provodi dosta vremena kao govornik na konferencijama, pišući blogove ili kreirajući open-source kod, kako bi sa širom zajednicom podelio značaj cloud platformi. James je autor na Apache OpenWhisk, open-source serverless platformi. Napisao je (i održava) zvaničnu JavaScript klijentsku biblioteku.

2. Technical SEO 101 for JS developers by Martin Splitt [30 minuta]

Kreiranje web aplikacija je sjajan način da doprete do velikog broja ljudi… Ali, da biste to uradili, vaš web sadržaj takođe mora da bude lak za pronalaženje pomoću pretrage. Kroz ovaj govor, osvrnućemo se na najbolja rešenja i videti kako možemo da se postaramo da naš sadržaj bude pronađen.

Martin je open source saradnik i web evangelista u srcu iz Ciriha, sa 10 godina rovovskog iskustva u raznim granama softverskog inženjerstva.

Trenutno radi kao Webmasters Trends Analyst / Developer Advocare u Google-u, na projektima Search & web ekosistem. Pomaže ljudima koji kreiraju aplikacije i plasiraju sadržaj na web-u, da u tome budu uspešni, produktivni i vidljivi.

Martin veruje u web platforme i radi sa najsavremenijim tehnologijama koje će omogućiti webu da se razvija.

Neophodno je da potvrdite dolazak, zbog ograničenih broja mesta.

Priključite se diskusiji o meetup-ima i JavaScript-u na Slack-u zajednice: http://slack.jsbelgrade.org

Šta radimo

We like exceptional people, projects that can scale to beyond, and mindsets imprinted with technology.

Za dodatne informacije
kontaktiraj nas: