Loading Events

Garage Lab Meetup: Nikola Nenadić, pygmyTITAN

06.12.2018 @ 19:00 - 21:00
  • ICT Hub Playground

Ovog puta gost Garage Lab-a je dizajner embedded sistema i osnivač startup kompanije pygmyTITAN, Nikola Nenadović. Saznajte više o arhitekturi savremenog mobilnog telefona, pygmyTITAN platformi i pogledajte kako izgleda prvi mobilni telefon otvorene arhitekture koji je proizveden u Srbiji!

Nikola Nenadić je strastveni dizajner embedded sistema. Učestvovao je u razvoju više od 40 embedded proizvoda u poslednjih 15 godina, od IoT senzora baziranih na 8-bitnim mikrokontrolerima, preko vrhunskih audio/video potrošačkih uređaja, do kompleksih industrijskih sistema za kontrolu u realnom vremenu baziranih na poslednjoj generaciji Intel i ARM procesora. Uspostavio je embedded systems design house u okviru Instituta Mihajlo Pupin koju je vodio 10 godina. Rukovodio je izgradnjom Idvorsky labs, vodece EMC laboratorije u zemlji. Osnivač je startup kompanije pygmyTITAN.

pygmyTITAN je startup kompanija osnovana sa vizijom da olakša primenu komercijalne smartphone tehnologije u edge computing aplikacijama. Uvereni smo da smartphone elektronika i Android ekosistem mogu naći primene u mnogim aplikacijama, a posebno onim zasnovanim na veštačkoj inteligenciji (AI).

Osnovni proizvod kompanije pygmyTITAN je računarski modul otvorene arhitekture koji sadrži kompletnu elektroniku iz mobilnog telefona. Uz hardverske module, kompanija razvija i cloud sistem za kontrolu uređaja na terenu i aplikacija na njima.

Teme:

– Kako izgleda arhitektura savremenog mobilnog telefona?
– Opis pygmyTITAN platforme
– Prezentacija prvog mobilnog telefona otvorene arhitekture razvijenog u Srbiji
– Pitanja i diskusija

Vidimo se u četvrtak 6.12. od 18h u Garage Lab-u (ICT Hub, Kralja Milana 10). Prijavite se putem linka: https://goo.gl/forms/n5hJdVXW5SK76j4F

 

Šta radimo

We like exceptional people, projects that can scale to beyond, and mindsets imprinted with technology.

Za dodatne informacije
kontaktiraj nas: