Loading Events

Garage Lab Meetup: Napravi svoju formulu od nule u Srbiji

20.12.2018 @ 18:00 - 20:00
  • ICT Hub Playground

Ovaj put na Hardverskoj akademiji imaćete priliku da saznate kako je tim Tenfore Drumska Strela uspeo samostalno da napravi trkačko vozilo koje odnosi pobede širom sveta. Imaćete priliku i da upoznate našeg specijalnog gosta Kostu Jovanovića, sada već legendarnog predavača robotike na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

Tenfore Drumska Strela je tim entuzijastičnih studenata Univerziteta u Beogradu, koji predstavlja Srbiju na najprestižnijem svetskom inženjerskom takmičenju – Formula Student. Njihovo trkačko vozilo je svake godine sve bolje unapređeno i osvaja sve veće nagrade na takmičenju. Prvo vozilo izradili su 2012. godine, a danas mogu da se pohvale prestižnim nagradama kao što su šesto mesto u disciplini Skid Pad u Italiji i peto mesto u trci izdržljivosti u Češkoj Republici. Tim Tenfore Drumska strela je prethodne sezone, 2018, činilo 48 studenata Mašinskog, Tehnološko-metalurškog, Elektrotehničkog fakulteta, kao i Ekonomskog, Matematičkog fakulteta, FON-a, Arhitekture i Vojne Akademije. Međutim, oni ne žele da se zaustave! Tim već sada ima planove kako će svoju formulu inovirati u 2019. Godini.

Specijalni gost, Kosta Jovanović, jedan je od najznačajnijih mladih naučnika u regionu. Pored toga što predaje robotiku na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, sa svojim studentima razvija inovacije u okviru ETF laboratorije za robotiku u kojoj se radilo i na poznatom projektu ’Ecce robot’. Bio je deo tima koji je osvojio prvo mesto na Internacionalnom studentskom takmičenju inženjeringa u (ICAMES 2011) u Istanbulu. Na fakultetu trenutno predaje više predmeta, a neki od njih su Kontrolni sistemi 1, Hidraulički i pneumatički sistemi, Robotika i automatizacija, Teorija robotike itd.

Dođite, učestvujte u razgovoru i pitajte sve što vas zanima! Vidimo se u četvrtak, 20.12. od 18h, u Garage Lab-u (ICT Hub, Kralja Milana 10).

Šta radimo

We like exceptional people, projects that can scale to beyond, and mindsets imprinted with technology.

Za dodatne informacije
kontaktiraj nas: