Loading Events

Digitalna poljoprivreda Srbije

14.09.2018 @ 18:00 - 19:30
  • ICT Hub Startup

Nakon letnje pauze, vraćamo se organizaciji AgTech skupova, a drugi u nizu će obeležiti predavanje pod nazivom ‘Digitalna poljoprivreda Srbije’. Zadovoljstvo nam je da pozovemo sve zainteresovane da dođu u ICT Hub Playground (Kralja Milana 10) i 14. septembra od 18h saznaju na koji se sve način radi na digitalizaciji poljoprivredne proizvodnje u našoj zemlji.

Ovom prilikom će prisutni moći da čuju nešto više o digitalnoj platformi AgroSens, koja je osmišljena tako da pruža podršku poljoprivrednicima i poljoprivrednim kompanijama u praćenju stanja useva i planiranju poljoprivrednih aktivnosti.
Razvijena od strane Instituta BioSens iz Novog Sada, ova platforma predstavlja ne samo izuzetan korak napred u digitalizaciji poljoprivrede Srbije, već vrlo konkretno pomaže i povećanju efikasnosti i konkurentnosti domaćih proizvođača.

Više o tome kako je sama platforma nastala, koji su bili izazovi u kreiranju i primeni, ali i kako se pokazala u širokoj upotrebi, reći će nam Vladan Minić, istraživač saradnik i sistemski administrator u Institutu BioSens. Kao stručnjak u tehničkim naukama, Vladan učestvuje u brojnim BioSens  projekatima u Srbiji i inostranstvu, a oblast istraživanja za koju se najviše zanima su mobilne bežične senzor mreže. Upravo iz toga razloga će moći da podeli sa nama prednosti i (eventualne) mane kako kompjuterske, tako i mobilne aplikacije, ali i da pruži odgovore svima koje interesuje servisi koje AgroSens platforma pruža, na koji način funkcionišu i šta će se dalje raditi na planu razvoja i plasiranja ovog proizvoda.

Mesta su ograničena, pa vas molimo da popunite kratku formu u nastavku: https://goo.gl/forms/MJIdSxs9Tn6UxoeA3.

Događaj je finansijski podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i implementiran od strane ICT Hub-a kao deo projekta ‘Igralište inovacija’.

Šta radimo

We like exceptional people, projects that can scale to beyond, and mindsets imprinted with technology.

Za dodatne informacije
kontaktiraj nas: