Loading Events

Deep Dive: Modern Observability

04.12.2019 @ 18:00 - 19:30
  • ICT Hub Playground

Filozofija poznata kao “shift-left” je postala uobičajeni obrazac koje kompanije koriste da bi timovima za isporuku obezbedile veću autonomiju. Ova filozofija prebacuje tradicionalne operativne timove u način rada koji obezbeđuje veću pouzdanost. Fokusiranje na pouzdanost zahteva od aplikacija da razmenjuju informacije o svom statusu ili ’zdravlju’. Tradicionalni sistemi za proveru ‘zdravlja’ aplikacija, usredsređeni su na „CPU“, „IOPS“ i / ili „RAM“ upotrebu, ali to više nije dovoljno u distribuiranom cloud native rešenju.

Deep dive će biti izveden kroz tri osnovna područja praćenja i opažanja; metrika na nivou aplikacije, logging procesa i procesa trasiranja. Razgovaraće se o savremenim tehnikama u sprovođenju sveobuhvatne strategije praćenja i opažanja, kao i kako ove tri pomenute oblasti povezati zajedno. Kroz ovaj deep dive će svi prisutni saznati kako da unaprede svoj time-to-resolution, smanje vreme koje troše na debugging, ali i da nauče više o business-level metrikama koje su podjednako korisne operativnim timovima, ali i vlasnicima biznisa.

NAPOMENA: Ovo predavanje pokriće principe na kojima počivaju alati i biće prikazano kao tool-agnostyc pristup.

Šta vam pruža ovaj deep dive:

· Naučićete više o tome kako da konstruišete modele podataka za time-series metrike.

· Diskutovaćete o metodama za podešavanje i praćenje zahteva koji pokrivaju efemerne i distribuisane sisteme

· Saznaćete kako da stavite naglasak na odgovornosti development tima kako biste podržali Site Reliability Engineering (SRE) principe

· Čućete više o tome zašto su važni inženjerski formati za ’logging’ i korelacioni podaci za podršku polyglot razvoja

Govornik: Mike Ensor, VP Global Cloud Practice u kompaniji Nortal

Majk Ensor iz kompanije Nortal, jedan je od vodećih AWS i Google Cloud partnera u Severnoj Americi. Kao softverski arhitekta sa 24 godina iskustva u cloud arhitekturi, razvoju aplikacija, elekrtronskoj trgovini, distribuiranim sistemima i big data implementacijama, Majk se tokom svoje karijere kontinuirano zalagao za primenu razvoja baziranog na testiranju, principa neprekidne isporuke i naglašavao je prednosti razvoja baziranog na agilnoj metodologiji. Majk je prezentovao sa nekim od najvećih stručnjaka iz Google / K8s, kao što su Kelsi Hajtauer, Alan Nejm i Karter Morgan.

Molimo Vas da potvrdite prisustvo prijavom na ovom LINKU.

 

Šta radimo

We like exceptional people, projects that can scale to beyond, and mindsets imprinted with technology.

Za dodatne informacije
kontaktiraj nas: