Loading Events

Boosting technical excellence through enterprise analytics solutions

14.03.2019 @ 18:30 - 20:00
  • ICT Hub Startup

ICT Hub i IBM vas sa velikim zadovoljstvom pozivaju na događaj u okviru koga ćemo u četvrtak, 14. marta u 18.30, ugostiti jednog od najuvaženijih tehničkih eksperata i lidera ove kompanije.

Namik Hrle je IBM Fellow, a to je titula koju nosi mali broj pojedinaca koji su pokazali najviši nivo tehničkog vođenja, inovativnosti, poslovnog uticaja, društvene eminencije i izgradnje talenata! Kao IBM-ov Master Inventor, član IBM Akademije i Saveta za tehničke eksperte, nosilac je brojnih patenata, izvanrednih tehničkih dostignuća, autorskih priznanja i korporativnih nagrada, a ima i svetsku reputaciju kao vrhunski stručnjak u oblasti preseka između poslovnih aplikacija i tehnologija za upravljanje informacijama. Njegova trenutna globalna uloga je CTO za Analytics Hybrid Cloud platformu i analitiku na Z Sistemima, a takođe je i na čelu tima za tehničko vođenje IBM analitičke grupe.

Namik je odrastao u Banjoj Luci uz tri velike životne strasti: fudbal, matematiku i sviranje bas gitare u hevi metal bendovima. Nakon završetka studija matematike i računarstva na Univerzitetu u Zagrebu, Namik je svoju IT karijeru započeo u Sidneju, a potom se preselio u Boeblingen u Nemačkoj, gde se zvanično pridružio IBM-u 1998. godine.

Namik će sa nama podeliti svoje viđenje i iskustva o tome kako se dolazi do visokog nivoa tehničke izvrsnosti i inovativnosti, kako je izgledao njegov profesionalni razvoj i šta je to što mladi programeri treba da imaju na umu kada grade viziju svog profesionalnog razvoja. Drugi deo predavanja biće posvećen sagledavanju tehnoloških trendova u oblasti enterprise analytics rešenja, sa posebnim osvrtom na Namikovu užu specijalnost, a to su sistemi analitičke obrade u realnom vremenu.

Dok zajedno i sa nestrpljenjem iščekujemo 14.mart, iskoristite priliku da na sledećem linku pogledate video intervju sa Namikom sa IBM Think 2018 konferencije u Las Vegasu, gde priča više o tome šta je to Fast Data i na koji način IBM svojim tehničkim rešenjima i tehnologijama pomaže poslovnim liderima da oblikuju efikasnija i inovativnija biznis rešenja.

Događaj se organizuje u saradnji sa kompanijom Ingram Micro, a sve što treba da uradite je da svoje prisustvo potvrdite prijavom na formu, koja će vam dati i priliku da svojim pitanjima oblikujete razgovor sa Namikom.

Vidimo se 14.marta!

Šta radimo

We like exceptional people, projects that can scale to beyond, and mindsets imprinted with technology.

Za dodatne informacije
kontaktiraj nas: