Loading Events

AgTech meetup: Život pčela – od konvencionalne do sajber košnice

27.03.2019 @ 18:00 - 20:00
  • ICT Hub Playground

Nakon prethodnog događaja tokom kojeg smo diskutovali o primeni tehnologije u oblasti stočarstva, nastavljamo sa organizacijom AgTech meetupa, pa ćemo 27. marta od 18h pričati o inovacijama u pčelarstvu i to na dobro poznatoj Playground adresi – Kralja Milana 10.

Vesna Radovanović, dipl.hem. zaštite životne sredine, predstaviće i ovog puta vrhunske stručnjake, koji će govoriti o značaju medonosne pčele za život kakav poznajemo. Pored toga, predsednik Srpskog društva za testiranje i ocenjivanje meda, dr Slađan Rašić, koji je inače i docent na Fakultetu ekološke poljoprivrede Univerziteta EDUKONS, osvrnuće se i na globalni problem izumiranja pčela. Potom će nam o svojim istraživanjima koja je posvetio bežičnim komunikacijama, kvalitetu usluge i dizajnu male snage, ali i optimizaciji inženjerskih problema i održivosti, pričati dr Nikola Zogović, naučni saradnik na Institutu Mihajlo Pupin. Nikola će iskoristiti priliku i da nam predstavi deo svojih istraživanja i to kako najsavremenije tehnike mogu da doprinesu kontroli u procesu pčelarstva, odnosno preciznom pčelarstvu.

Da ne bi sve ostalo samo na priči, nakon predavanja ćemo predstaviti i konkretan primer inovacije u pčelarstvu – SMS vagu za košnice firme Optical iz Kruševca, koja pruža mogućnosti svim pčelarima da u svakom trenutku pomoću bluetooth-a, SMS poruke ili Internet servisa očitaju svoj prinos meda. Za sam kraj, čućemo i nešto više o BeeWeb platformi.

Događaj je finansijski podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i implementiran od strane ICT Hub-a kao deo projekta ‘Igralište inovacija’.

Mesta su ograničena, pa Vas molimo da popunite formu za prijave, a očekujemo Vas 27. marta od 18h!

Šta radimo

We like exceptional people, projects that can scale to beyond, and mindsets imprinted with technology.

Za dodatne informacije
kontaktiraj nas: