B2B Startup Sales edukacija po prvi put kod nas

ICT Hub je po prvi put prošle godine organizovao program edukacije namenjen prodavcima u startapima i kompanijama koje imaju nov proizvod namenjen prodaji drugim biznisima. B2B Startup Sales je počeo 21. aprila i zamišljen je kao intenzivan i detaljan program sa više od 35 sati predavanja i mentorskih sesija, koji će polaznike pripremiti za uspešnu prodaju.

Polaznici su kroz osam modula prošli kroz sve važne aspekte prodajnog procesa – od privlačenja pažnje, preko pridobijanja potencijalnih klijenata, izrade demo-a i kreiranja free trial-a, do zaključenja prodaje i potvrde uspešnosti od strane klijenta. Program je bio organizovan u formi jednodnevnih treninga, kako bi svi polaznici bili u prilici da redovno dolaze na radionice i posvete dovoljno pažnje i vremena radu na postavljanju prodajnog procesa za svoj proizvod.

Prvu generaciju polaznika je činilo nekoliko startap timova koji su želeli da nauče tajne prodajnih strategija i tehnika i to od onih koji su i dalje u “borbenim rovovima” sa klijentima. Prema rečima Maria Krivokapića, direktora prodaje kompanije Content Insights, a ujedno i programskog direktora B2B Startup Sales programa, cilj obuke je bio da polaznike u potpunosti uvede u prodaju 21. veka, kao i da im pruži neophodne alate potrebne da uspešno posluju na internacionalnom tržištu.

,,Nakon četiri generacije polaznika ICT Hub Startup programa i rada sa timovima koji žele da od ideje naprave kompaniju koja zna šta i kome prodaje, shvatili smo da sa startapima nemamo priliku da na strukturisaniji način radimo na tome kako da urede svoj prodajni proces. Cilj nam je bio da kroz ovu i buduće edukacije pružimo više specifične podrške razvoju poslovanja mladih biznisa, počevši od najvažnije teme, a to je prodaja”, naglasila je Sandra Nešić, programska direktorka ICT Hub-a.

Polaznici su imali samo reči hvale za program i predavača, naglasili su značaj aktivnih diskusija, primera sa terena i priče vezane za ‘customer success’, a vrlo rado su izdvojili vreme i da daju svoje predloge kako bi se program mogao unaprediti u narednom peiodu. Za sve polaznike prve generacije B2B Startup Sales programa bili su obezbeđeni i posebni finansijski uslovi i pogodnosti plaćanja, a stipendije investicionog fonda ICT Hub Venture su dobila dva izabrana startapa.

Šta radimo

We like exceptional people, projects that can scale to beyond, and mindsets imprinted with technology.

Za dodatne informacije
kontaktiraj nas: