prijavi se

Tim “Tapp Interactive” pobednik drugog Fintech Hackathona

Tim “Tapp Interactive” pobednik je ovogodišnjeg, drugog po redu Fintek hakatona, a osmišljavanje mobilne aplikacije koja klijentima omogućava da uzmu instant keš kredit, koristeći podatke socijalnih mreža, donela im je nagradu od 2.500 evra.

Pobednici drugog Fintech hackathona

Četvoročlani pobednički tim su mladi programeri koji su našli najlakše rešenje da klijenti podignu novac istog trenutka, a iza celog sistema stoji algoritam koji proverava kreditnu sposobnost i odobrava novac, uz određeni limit.

“Mislim da je naše rešenje bilo veoma inovativno i može biti primenjeno u svakom trenutku”, objašnjava Vukašin Vučenović, član pobedničkog tima.

Drugo mesto pripalo je timu “Cabrio chain” i novčana nagrada od 1.500 evra, a treće mesto osvojio je tim “Hidra 2.0” i nagradu 1.000 evra.

Fintek hakaton, najveće takmičenje u osmišljavanju mobilnih i web aplikacija za digitalno bankarstvo, pod nazivom “Data Challenge” i ove godine organizovali su Sosijete ženeral banka, Centar za tehnološko preduzetništvo (ICT Hub) u partnerstvu sa domaćom softverskom kompanijom “30Hills”.

“Veliki deo ovih rešenja jeste primenjiv u praksi i polazna ideja hakatona je podrška kreativnim timovima da nastave da razvijaju inovativne ideje. Pružamo i mogućnost da sa nekima od njih u budućnosti sarađujemo, što ne bi bio prvi put jer Sosijete ženeral već sarađuje sa startapima poput “30Hills”, “Clever”, “Cube”, objašnjava Vuk Kosovac, izvršni direktor marketinga Sosijete ženeral banke.

Na ovogodišnjem “Data Challenge” hakatonu učestovalo je oko 40 takmičara podeljenih u 10 timova, koji su tokom 48 sati neprestano radili na razvijanju softverskih rešenja.

Kriterijumi po kojima je žiri ocenjivao takmičare bili su ideja i inovativnost, primena i poslovni potencijal, funkcionalnost, dizajn i timski rad.

Sva rešenja ostaju u vlasništvu takmičara, a pored novčane nagrade dobijaju i mogućnost podrške u daljem razvoju i komercijalnoj primeni.

Comments

comments

Newsletter

Budi u toku sa svim dešavanjima - mesečni Newsletter

Kontakt

Kralja Milana 10, ulaz iz Devojačkog parka, 11000 Belgrade; Phone +381 11 411 8881

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkdin
Hide Buttons