prijavi se

SWW Solutions – oni razvijaju monitoring zaposlenih nove generacije

SWW Solutions razvija sistem koji poslodavcima može dati kompletan uvid u aktivnosti svakog zaposlenog u toku radnog dana. Raspoređivanje zaposlenih sa kalendarom prilagođenim radnim zadacima, informisanje radnika o budućim radnim zaduženjima, praćenje lokacije putem GPS-a u toku radnog vremena i kontrola dolazaka i odlazaka sa posla….samo su neke od funkcionlanosti.

Ali neka vam oni sve bolje objasne u nastavku…

sww solutions tim

Ko je „glavni krivac“ za ovu ideju?

SWW je proizvod koji sam želeo za sebe pre svega. Pošto na tržištu ne postoji rešenje dizajnirano za bezbedonosne kompanije, koje na jednostavan i lak način organizuje i prati dolaznost radnika, kontroliše rad i obračunava mesečnu zaradu. To mi daje odličnu prednost pošto već znam da će realizacija moje ideje biti od velike koristi kompanijama.

Koliko ste istraživali pre započinjanja samog projekta i kakva su vam iskustva kada su odnosi poslodavci – radnici u pitanju?

Tu vrstu biznisa kao i način rada poznajem više od pet godina. To mi je pomoglo da uvidim probleme sa kojima se kompanije susreću i kako da ih na što efikasniji način rešim. O ovom poslu čak i malo kašnjenje radika od 5 minuta može u velikoj meri oštetiti kredibilitet kompanije. Vrlo često se događa da zbog nedolaženja na vreme, kompanija izgubi svoje klijente.

Iskustva u ICT Hub-u? Kako ste saznali, odlučili da se prijavite, na koji način je ceo program kroz koji trenutno prolazite dodatno osnažio vaš tim?

Za ICT Hub saznao sam na preporuku prijatelja. Dopala mi se priča o ICT Hub-u, poslao sam prijavu, ubrzo nakon toka i dobio poziv na sastanak. Sastanak je bio sa Sandrom. Sandri se dopala moja ideja i predlozila da svoje rešenje predstavim kompanijama kako bih dobio feedback i što bolje svoje rešenje prilagodio potrebama tržišta.

Poslušao sam je i već nakon par dana krenuo za Nemačku da bih porazgovarao sa vlasnicima kompanija. Moje putovanje je urodilo plodom, stekao sam poznanstvo i sa većim kompanijama, tako da sam naše rešenje prilagodio da odgovara potrebama malih, srednjih i većih kompanija.

Koliko mentorstvo i podrška znače na samom početku? Koliko su vaša očekivanja ispunjena, a šta je ono čega po vašem mišljenju nema dovoljno na samom programu?

Mentorstvo i podrška mnogo znače na samom početku zato što su nas usmerili kako da ideju što bolje zaokružimo i stvorimo jedan profitabilan i održiv biznis. Pomoglo nam je da što bolje uvidimo nedostatke, koji se lakše rešavaju na samom početku, kao i da unapredim svoje poslovne veštine. Pošebno želim napomenuti da mi je mentorstvo sa Keith Ippel-om osnivačem Spring univerziteta bilo jako korisno. Moja očekivanja su u potpnosti ispunjena. Za bilo koji problem sa kojim smo se suočili dobili smo pomoć od ICT Hub-a. Zaista sam prezadovoljan programom i pozitivnom energijom ljudi koji su u Hub-u.

Koliko već dugo razvijate vašu ideju i u kojoj fazi ste trenutno?

Sa realizacijom ideje krenuli smo u avgustu prošle godine, a do kraja marta očekujemo da naš MVP bude gotov.

Šta je još potrebno da vaš startup i projekat na kom radite bude standard kada je reč o organizaciji rada u kompanijama?

Potrebno je još puno rada, investicija, izazova i borbe.

Tržišta koja ste istražili? Da li ste pravili neko poređenje Srbije i drugih zemelja kada je o ovakvim sistemima reč?

Naš sistem je dizajniran za potrebe Nemačkih kompanija. Taj način rada je u velikoj meri sličan i za druge kompanije u Evropskoj uniji. Takođe, ovaj sistem u velikoj meri može da pomogne u poslovanju domaćih kompanija.

Planovi za dalje, šta je ono što je neki naredni korak, a šta cilj na horizontu?

Naredni korak je do kraja marta završimo MVP. Naš cilj je da imamo što veći procenat zadovoljnih klijenata.

SWW Solutions tim: Dragan Usić  (CEO & FOUNDER), Radislav Janković (Chief Programming Officer), Aleksandra Hadzić (Graphic Designer), Dejan Stanojević (Database Developer), Miloš Jovanović (Software Developer)

Comments

comments

Newsletter

Budi u toku sa svim dešavanjima - mesečni Newsletter

Kontakt

Kralja Milana 10, ulaz iz Devojačkog parka, 11000 Belgrade; Phone +381 11 411 8881

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkdin
Hide Buttons