prijavi se

Put u Izrael bio je neverovatno iskustvo i za nas potvrda da je ok sanjati velike snove

Ambasada Izraela i ICT Hub organizuju „Start Tel Aviv“, takmičenje startap kompanija iz Srbije i Crne Gore, na koje zainteresovani mogu da pošalju prijave do 25. juna. Link za prijave možete naći OVDE.

Ovogodišnje takmičenje posvećeno je socijalnom preduzetništvu i urbanim inovacijama, a projekat ima za cilj da motiviše startap zajednicu da inovacijama unapredi svakodnevni život u svojim gradovima i približi svoje delovanje građanima. Pobednici iz 23 prestonice sveta imaće priliku da učestvuju na DLD festivalu, najvećem međunarodnom festivalu inovacija u Izraelu, koji se ove godine održava od 3. do 7. septembra.

Evo zašto vam savetujemo da se odmah prijavite:

U suster novom takmičenju, razgovaramo sa pobednicima od prošle godine, startupom Kidster. Prošlogodišnje takmičenje organizovali su ITkonekt i Ambasada Izraela. O njihovim iskustvima, samom takmičenju, putu u Izreal i kompletnom utisku sada nakon godinu dana priča na Marija Janjusević, COO @Kidster.

Kakva su vaša iskustva sa samog takmičenja? Šta je bila tema, kakva je bila konkurencija?

Tema prošlogodišnjeg takmičenja Start Tel Aviv bila je žensko preduzetništvo. I same smo bile iznenađene time koliko uspešnih i zanimljivih IT kompanija se prijavilo. Tako da pored super nagrade koju smo dobile od Ambasade Iraela bilo je zadovoljstvo upoznati neverovatne žene koje u Srbiji vode svoje IT kompanije.

Put u Izreal, iskustvo?

Put u Izrael bio je neverovatno iskustvo i za nas potvrda i dokaz da je ok sanjati velike snove. Izrael je uspeo da stvori ekosistem koji pruža podršku svakoj ideji ako ona dugoročno ima potencijal, a po primerima koje smo mi videle ako imate dobru ideju i spremni ste da se za nju borite, granice ne postoje.

Utisci o DLD festivalu?

DLD (Digital Life Design) festival inovacija pružio nam je priliku da na jednom mestu vidimo rezultate napredne državne politike Izraela kada su u pitanju startapi. Na festivalu su pored startapa, različitih investitora, novinara, predavanja držali  i predstavnici velikih kompanija među kojima su Fejsbuk, Majkrosoft i Amazon. Festival je idealno mesto za predstavljanje inovativnih proizvoda, jer su svi zainteresovani da čuju nove ideje i pomognu ukoliko je u njihovoj moći.

Sa kim ste sve imali priliku da se sretnete, šta da vidite, koga sve da upoznate, kakve kontakte je moguće ostvariti?

Imale smo priliku da sretnemo uspešne izraelske preduzetnike, profesionalce i investitore, da im predstavimo svoj projekat i upoznamo se sa startap scenom Tel Aviva. 

Benefiti koje ste stekle?

Pored kontakata koje smo ostvarile u ovom neverovatnom ekosistemu, obzirom da ja Start Tel Aviv bio posvećen ženskom preduzetništvu imale smo priliku da se upoznamo i sa ženama preduzetnicama iz 32 različite zemlje, učimo iz njihovog iskustva i ostvarimo kontakte na različitim tržištima.

Da li biste preporučili drugima da se prijave i pokušaju i zašto?

Svako novo iskustvo pomaže oblikovanju napretku starapa. Imati priliku biti deo startup scene Tel Aviva na nekoliko dana je iskustvo koje je Kidsteru dalo neverovatan vetar u leđa, jer kako sami kažu Izraelci vole da budu otvoreni i direktno nekome sve kažu u lice, pokažu vam da li imate hrabrosti za rizik i kako da fokusirano idete napred.

Marija Janjušević, COO @ Kidster

Comments

comments

Newsletter

Budi u toku sa svim dešavanjima - mesečni Newsletter

Kontakt

Kralja Milana 10, ulaz iz Devojačkog parka, 11000 Belgrade; Phone +381 11 411 8881

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkdin
Hide Buttons